Ленин осъмна с тиква на главата

Пловдив Лайф

02-11-2012, 17:48

Снимка:

"Комсомолска правда"

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На Хелоуин се изгавриха с руски паметник

Весела компания отпразнува Хелоуин в руския град Благовещенск по необичаен начин - надяна тиква на главата на вожда на световния пролетариат Владимир Илич Ленин, съобщи „Комсомолска правда", цитиран от електронното издание на 24 часа.

Първи хулиганския акт видели журналисти, снимащи акция на полицията срещу пияни шофьори. При тях дошла жена и заговорнически съобщила, че паметникът на Ленин в центъра на града е осъмнал със зловещия атрибут на главата.

Журналистката Олга Туманис снимала гаврата и занесла фотографиите като доказателство в местната полиция. „Едва ли обаче ще хванат някой от злосторниците, защото в района няма видеокамери", съмнява се тя.

В близките десетина дни органите на реда ще проведат свое разследване. Според тях обаче дори и да бъдат намерени виновните за деянието, те не могат да бъдат съдени за вандализъм, защото не били нанесени никакви повреди на паметника. Те обаче можели да отговарят за дребно хулиганство. Ако вината им бъде доказана, ги заплашва единствено глоба от 500 до 1000 рубли.