Строителството на АМ "Тракия" няма да спира

Мисия София

02-11-2012, 19:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Фирмите, които строят ще си получат парите до декември

Има значително забавяне на плащането на извършена работа. Това стана ясно днес на среща на строители-подизпълнители на лот 4 на магистрала "Тракия" в Агенция "Пътна нфраструктура".

Стигнахме до споразумение, заплащането на 100% ще бъде изплатено след плащане на сертификата от АПИ на изпълнителя Сдружение "Тракия ІV" през декември, каза след срещата шефът на агенцията инж. Лазар Лазаров.

Междувременно по силата на това споразумение изпълнителят ще плати 30% от дължимото плащане до края на следващата седмица.

Така стана ясно, че строителите няма да спират работа, няма да блокират пътища и магистрали. "Мисля, че проблемът е решен, строителството на АМ "Тракия" продължава, надявам се доставчиците да бъдат удовлетворени", каза Лазаров.

Строители предупредиха, че ще излязат на протест и ще затворят магистрала "Тракия", припомня БГНЕС. Причината е, че не са получавали парите си от половин година.

 

"Гладът е над всичко по принцип. Така е, това е нашата съдба. Към момента, нашите семейства са в такова положение, че ножът ни опря до кокала", заяви Асен Башев, управител на "Башев Транс" ЕООД.

Неговата фирма е една от наемателите към "Пътища Стара Загора" ЕАД, която не им е плащала задълженията си по договор от април тази година. Башев показва документи, според които "Пътища Стара Загора" му дължи 182 864, 73 лв. Той обясни, че "Пътища Стара Загора" ЕАД има сключен договор със Сдружение "Тракия ІV" за доставка на машини и техника, необходими за изграждането на Лот 4.