Времето през уикенда: слънчево и топло

Животът

02-11-2012, 18:49

Снимка:

photo-forum.net

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса

През нощта и утре до обяд ще бъде мъгливо в равнините и низините, а над планините ще остане ясно. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, по Черноморието - до 12° - 14°. В София - около 5°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Около обяд се очаква да бъде слънчево над по-голямата част от страната. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

Над Черноморието преди обяд ще е мъгливо, а в следобедните часове ще се установи предимно слънчево време. Максималните температури ще са между 19° и 21°. Температурата на морската вода ще е 13°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по билата до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 7°.

В неделя облаците ще се разкъсат. Ще духа слаб южен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна. Над планинските райони ще бъде слънчево.

В понеделник ще остане топло. Над западните райони ще преобладава облачно време и на отделни места ще превали слаб дъжд. Над източните сутринта ще има ниска облачност, но след това тя ще намалява и ще бъде предимно слънчево.

Във вторник ще бъде предимно облачно, на места с превалявания. Минималните температури ще са високи - между 9° и 14°, но през деня вятърът ще се ориентира от северозапад и запад, в Дунавската равнина, след това и в Източна България, ще се усили. Максималните температури ще се понижават.