Bulgariautre: кой, кога, къде

Общество

02-11-2012, 20:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

sashopopov

Всичко от Автора

Предстоящи събития в страната за 3 ноември

София

В СУ „Климент Охридски” продължава международна научна конференция, посветена на спасяването на българските евреи от нацистките концлагери от 09.15 часа в Новата конферентна зала на СУ.

39-ят редовен конгрес на Земеделски народен съюз (ЗНС) ще се проведе от 10.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата в София.

Сдружение „Конфедерация за защита от дискриминация” организира пресконференция по повод началото на неговата обществена дейност от 15.30 часа в Зала 73, София, ул. „Княз Борис I” № 73.

Първата международна конференция на Българската Фестивална Асоциация "Защо фестивали?" продължава в зала 8 на Националния дворец на културата.

Плевен

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще участва в обществен дебат „Дунавската стратегия – възможност да градим регионите в Европа”. Дискусията ще се проведе от 10 часа в сградата на Областна администрация Плевен, зала „Плевен” (площад „Възраждане” № 1 в областния град). В дебата ще участва и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николина Николова.

Добрич

На Архангелова задушница Добрич ще почете паметта на загиналите военнослужещи от града и всички герои, паднали за свободата на Добруджа. В 9. 00 часа ще бъде осветена новата Мемориална плоча с имената на загиналите войници при изпълнение на служебния им дълг. Церемонията продължава във Военно гробище, където с военен ритуал ще бъде почетена паметта на българските воини, паднали за свободата на България.

Враца

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще направи първа копка на Център за настаняване от семеен тип във Враца. Събитието ще се проведе от 10:00 часа, в ж.к. „Самуил”. Ще присъстват заместник-министърът за труда и социалната политика Валентина Симеонова.

Пловдив

Съвместно заседание на Съветите по здравеопазване към Националния, Областния и Градски съвет на БСП- Пловдив ще се проведе от 11.00 часа в пресцентъра на Международен панаир-Пловдив.
След заседанието, в 13.00 часа, в пресцентър на Международен панаир -Пловдив председателят на Съвета по здравеопазване към НС на БСП д-р Емил Райнов ще даде пресконференция по основните теми и въпроси, обсъдени на заседанието.

Бургас

Общоградското възпоминание ще започне от 10.00 часа на площада пред Дом на покойника в Гробищен парк – Бургас с изпълнение на траурна музика от Бургаски духов оркестър.
В 10.30 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва. От 11.00 часа ще бъдат положени цветя на паметни плочи на видни бургазлии, подбрани на случаен принцип, с което се цели да бъде отдадена почит на знакови за града личности. На Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк пред Военния клуб с венци и цветя от 11.30 часа ще бъде отдадена почит към офицерите и войниците от Българската армия, дали живота си за свободата и независимостта на България.

Варна

От 08.00 часа в МКХП „Св. Успение Богородично” ще бъде отслужена заупокойна света литургия от Негово Преосвещенство Главиницкия Епископ Йоан в съслужение с духовенството в храма. От 11.30 часа в митрополитската алея на Стари гробища ще бъде отслужена панихида в памет на блажено починалите Варненски и Преславски митрополит Симеон и Варненски и Преславски митрополит Йосиф.

Стара Загора

Близо 30 доброволци от Младежки общински съвет - Стара Загора ще се включат тази година в кампанията „Мисли за мен, когато шофираш”.
Тя ще се проведе на 3 и 4 ноември на бензиностанции „ОК”, „Zara” и др.

За два дни Светите мощи от Шипченския манастир „Св. Рождество Христово” ще бъдат достъпни за миряните в катедралния храм „Св. вмкч Димитър” в Стара Загора по повод празника на небесните покровители на Светостарозагорския митрополит Галактион. Посрещането им ще бъде в 16.00 ч. пред катедралния храм “Св. вмкч Димитър”.

От 10.00 часа в къща музей „Гео Милев” ще се проведе традиционната Поетическа работилница.

Община Стара Загора и Клуб по спортни танци „Загора Данс 2005“ организират Първи открит турнир по спортни танци за Купа Стара Загора. Турнирът започва. в 11.00 ч. в Общинска спортна зала Стара Загора“. Официалното откриване е в 18,30 ч.

Сандански

ПП ГЕРБ Сандански организира благотворителен турнир по футбол за набиране на средства за лечение на Мариян Гроздилов и Борислава Манчева с участие на отбори от Благоевградска област.
Футболният турнир започва от 10:00 ч. и приключва в 17:00 ч. на градския стадион в гр. Сандански.

Севлиево

Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони на Празника на тиквата, който ще се проведе в Севлиево. По време на празника експертите на МЗХ ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР. В подвижния информационен център гостите ще могат да се информират за новостите по програмата и за приема на заявления по нея.