ГЕРБ подменя референдума, скочи левият Пирински

Политика

03-11-2012, 09:37

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Тъпчем на едно място и изоставаме от другите, пресметна той

Това е опит на ГЕРБ да подмени референдума, така че няма как да приемем нещо, което е подмяна, обяви зам.-председателят на БСП и депутат от КБ Георги Пирински за това дали от партията приемат въпроса, който бе приет от парламента за референдума.

Пирински предупреди, че в обществото настъпва умора от политическото и "упорито и настъпателно се върви за спечелване на изборите от страна на управляващите не на база платформи и визия за управление, а на основата на заплахи и изборни машинации, сътворени от управляващите".

"Нашият анализ и от този проект за бюджет, който е внесен, е, че България продължава да изостава, заяви Пирински.

Продължават едни тенденции на т.нар. застой, на тъпчене на едно място. А ти като не вървиш напред и стоиш на едно място, фактически изоставаш, а светът се развива", посочи той.

Червеният депутат поясни каква е целта на срещите им със симпатизанти из страната.

"Целта е – има две страни, едната ние като представители на ръководството на социалистическата партия да дадем своя анализ, своята оценка какво става в в страната, накъде върви, какво ни очаква. Така или иначе предстои на България догодина, по-малко от година, да направи избори, това е много съществено, много важно, ние го считаме като с много дългосрочни последици. Затова искаме отсега достатъчно не така предизборно сериозно, спокойно да обсъдим и да си споделим тревогата за това, което става в страната", каза Георги Пирински.