Архангелова задушница е, пускат извънредни рейсове

Новините

03-11-2012, 10:36

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

За днес общинския превозвач осигури линии до гробищата от Меден рудник и Славейков

Архангелова задушница отбелязваме днес с почит към починалите. По този повод от общинския превозвач „Бургасбус” пуснаха две извънредни автобусни линии.

На Задушница хората по традиция посещават гробищата преди,но преди 12 часа на обяд, подават храна за свои близки, а поверията са, че на този ден не се работи, не се пере и не се върши никаква домашна работа, свързана с вода. Предполага се, че на този ден мъртвите слизат на земята.

За желащите да почетат починали близки има осигурена линия с №109, която ще обслужва живущите в комплекс „Меден рудник”, а другата №13 А за  „Славейков”. Автобус №109 ще се движи от 6.00 до 13. 00 часа, като ще тръгва от началната спирка на всеки кръгъл час. Маршрутът ще е от началната спирка в к-с „Меден рудник”, покрай училище „Найден Геров”, квартал „Победа” през улиците „Иван Вазов”, „Христо Ботев”, кръстовище „Трапезица”, Многопрофилната болница и до крайната автостанция в к-с „Изгрев”.

Първият час на тръгване на автобус №13 А от „Славейков” ще е в 06.30 часа , а последния час за връщане от „Изгрев” ще е в 12.30 часа. Маршрутът е „Изгрев”, РУМ „Младост” „Пиргосплод”, ВХТИ и оттам отново се връща в к-с „Изгрев”.Иначе гражданите ще могат да ползват и редовните автобусни линии, които обслужват Бургас до к-с Изгрев до Гробищния парк.

За безпрепятственото придвижване на потока от хора и автомобили, както и за предотвратяването на инциденти, ще следят служители на Областна дирекция „Полиция“ и Дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ при Община Бургас.