Баба даде 5 бона за златни пирони на близък

Крими

03-11-2012, 13:47

Снимка:

bnews

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Алоизмамниците лапнаха поредна жертва

78-годишна бургазлийка стана поредна жертва на печени алоизмамници, които успяха да й измъкнат 5 500 лв. по класическата схема за операция на близък.

Случката се разиграла на 31-ви октомври, но бабата се усетила, че е излъгана едва вчера, когато сигнализирала в полицията.

Пред униформените тя разказала, че във въпросния ден непознат мъж й се обадил по телефона и й обяснил, че нейн близък лошо е счупил крак. Крупната сума била необходима, за да се поставят златни пирони в крайника. 

Жената се вързала на лъжата и предала парите на непознат, който се появил пред дома й.

Управителка на магазин за хранителни стоки пък влезе вътре с 90 лв. след като измамник я помолил да му уедри 200 лв., но в дребни банкноти оставил само 110. Жената се усетила при повторното преброяване на парите, но след като мошеникът вече си бил тръгнал. Тя обаче дала точно негово описание, по което униформените го издирват.

2 бона задигна пък 37-годишна жена от Средец от 80-годишен старец, за когото била наета да се грижи. Сигнал за случката подал ужиления дядо вчера по обед. Ченгетата бързо спипали крадлата и я закопчали за денонощие. У нея те открили 360 лв., за които тя признала, че са част от откраднатата сума.