Нова буря може да връхлети САЩ точно на изборите

Животът

03-11-2012, 14:49

Снимка:

Reuters

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

109 са жертвите от урагана "Санди", милиони са без електричество

Нова буря може да връхлети източните райони на Съединените щати по време на президентските избори, допускат метеоролози. Американската телевизия “Кърент” съобщава, че синоптици очакват в нощта срещу 6 ноември в Атлантическия океан да се формира област с ниско налягане. Това ще стане източно от крайбрежието на щатите Джорджия и Южна Каролина. В резултат в североизточните щати може да има силни ветрове, дъжд и дори снежни бури.

Все пак, основания за паника няма. През следващите четири дни метеорологичната ситуация може значително да се промени.

Броят на загиналите вследствие на урагана „Санди”, връхлетял Източното крайбрежие на САЩ в началото на седмицата, достигна 109 души, съобщава телевизия Ен Би Си нюз, цитирана от агенция "Фокус". Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг заяви, че броят на жертвите може да продължи да се увеличава.

Милиони граждани продължават да са без електричество. Електрическите компании предупредиха, че възстановяването на мрежата ще стане не по-рано от 11 ноември.

В помощ на пострадалите след "Санди" се включи и Пентагонът. Вчера бяха изпратени над 7400 войници от Националната гвардия, които разчистват пораженията от стихията, ще доставят храна и електричество на засегнатите.

По крайбрежието на Ню Йорк действат амфибийните десантни кораби USS Wasp, USS San Antonio и l`USS Carter Hall, които имат на борда си хеликоптери и десантни баржи.

В помощните операции участват и тежки транспортни самолети, които доставят електрогенератори и водни помпи за отводняване на сгради. В останалите 7 щата работят близо 10 000 бойци от Националната гвардия.