Дъщеря разпозна майка си в жената без памет

Животът

03-11-2012, 14:38

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Днес в 14 ч. семейството се събра и отпътува за родния си Добрич

Дъщяря разпозна майка си в жената без памет, която бе открита безпомощна преди 2 седмици, лежа в болницата в кома, а след това бе временно настанена в дома за пълнолетни.

Божидарка Димитрова, на 67 г., учителка, родом от Добрич - това е всъщност жената, която твърдеше, че се нарича Иванка Василева Бобева, каквато според масивите на МВР не съществува. 

До щастливата развръзка се стигна след като бургаската полиция разпространи снимка на Божидарка с призив за информация коя е тя. 

Тя била разпозната в електронните медии от дъщеря й в Добрич, която веднага се обадила в полицията и заявила, че ще дойде в Бургас да я вземе. Днес в 14 ч. семейството се събра и си тръгна за родния град.

В разследването на нейната самоличност участваха младши разузнавачите Снежа Марковска Бургас и Красимир Которов от сектор "Криминална полиция" към Първо РУ.

Според данните от полицията Божидарка Димитрова прекарала в Бургас последната 1 година. Преди това тя била учителка по български език и литература, но след смъртта на съпруга си, връзката със сина й и дъщеря й се охладила.

Не е ясно как и защо Божидарка попаднала в Бургас. В студените зимни месеци тя била настанена във временно общежитие, поддържано от общината, но след затварянето му за ремонт, Божидарка се озовала на улицата.