Люмиер : Скорпионът притежава способността да властва над другите

Знакът олицетворява още скритите богатства, мистичното, желанията, секса и още смъртта и всичко, свързано с нея.

СКОРПИОН е осмият зодиакален знак, който принадлежи наелемента "ВОДА"

Той е женски, пасивен знак, чрез който се осъществява връзката между подсъзнателните инстинкти и тяхната външна изява.

 

Графичното изображение на зодиакалния знак СКОРПИОН прилича на знака ДЕВА, съставено от две гръцки букви, но с една особеност - има шип, който показва връзката с членестоногото,носещо същото име.

СЛЪНЦЕТО преминава през знака СКОРПИОН от 23 октомври до 22 ноември, в средата на есента, когато температуратасе понижава, дните бързо намаляват, растителността губи своята видима жизненост. Листата пожълтяват,падат,за да може ЗЕМЯТА да извлече от тях неизползваните елементи, да ги превърне в хумус, необходим за храна на зърната.

В астрологично съответствие родените под знака СКОРПИОН са белязани с пасивно упорство и желание да властват над другите. Силата им се състои именно в тяхната динамична енергия, с която подчиняват на волята си слабите, в постоянството им да довеждат докрай започнатото. Тяхната слабост се проявява в страстите, които могат да стигнат дори до низости.

   

За СКОРПИОН трябва да се запомни, че е:

     1. Осмият знак на Зодиака
     2. НЕПОДВИЖЕН ВОДЕН знак, женски.
     3. Първи управител на знака СКОРПИОН е планетата МАРС, а втори - ПЛУТОН
     4. Докато при знака ТЕЛЕЦ всичко на земята цъфти, то при СКОРПИОН всичко се разлага в земята. Знакът олицетворява още скритите богатства, мистичното, желанията, секса и още смъртта и всичко, свързано с нея.

       

Марс - планетата господар на знака Скорпион

Това е планетата на огъня, енергията и експанзивността.  Тя дава предразположение към действие - положително, импулсивно и често нападателно, към свобода, независимост и непоносимост към всякакви ограничения и забавяне.

Марс дарява с воля, искреност и откровеност, със способност за възхищение от смелостта и куража. Носи голяма самоувереност и умение за справяне с живота.  С уговорка:  този, който се намира под негово влияние не бива да бъде прибързан и упорит, тъй като съществува тенденция да стане агресивен и да налага своята воля, от което ще последват неприятности. Силният Марс предполага и доста изявена гордост - често лесно ранима. За такъв човек е трудно да останехладнокръвен, да се владее, когато го провокират. Той е деен и енергичен работник. Ще стане практичен и ще успее в живота си, ако се научи на самодисциплина, да се управлява и владее.

 Плутон - планетата господар на знака Скорпион

Плутон – носи енергията на трансформацията - преход, мост, граница, край и в същото време е начало, разтваряне и свързване, възвръщателен пункт. Ето защо в митологията Плутон е повелител на царството на мъртвите, междинното царство и астрала.Той разрушава старото и е предвестник на промяната.  Затова не е случайно, че бе открит на границата на две епохи в човешкото развитие и поема господството над Скорпино-знакът на промяната и трансформацията, в който смъртта разчиства пространството за нов живот. Енергията на Плутон действа разрушително, на обновяващо, оживяващо, пробуждащо, подемащо. Действието му не е внезапно, както при Уран, а тихо и тайно подготвено и явяващо се на лице, когато узрее моментът.


Може да се направят следните сравнения между двамата господари на Скорпионското царство:
Марс - желае да стане
Плутон – изпитва потребност, необходимост да стане и съзнава че правото да стане.

На материалното равнище планетата Плутон действа разлагащо, с разрушителна сила, засилена чувствителност и фанатизъм, носи изкушение и смърт. На  умственото ниво тя работи за възстановяване, новосъздаване, преработка, оживяващи нови сили, магнетизъм ииздигане. В социален план подтиква към неограничена потребност от власт, самовластие, диктатура, деспотизъм и оказва влияние над масите.

Плутон владее всичко подземно, преодолява силата на гравитацията и въздушното съпротивление. Стратосферните полети, ракетното дело, атомът, спускането на дъното на моретата и океаните, психологичните феномени, екстаза, хипнозата и динамичната медитация са само часто от загадъчните характеристики на тази планета.

Партньорство:

Родените под знака Скорпион се разбират чудесно с останалите знаци на водния елемент - РАК и РИБИ. Със зодиакалните знаци Лъв, Водолей и Телец, Скорпиона
 трудно постига хармония и разбирателство.

За жените, родени под знака Скорпион, е характерен истинският сексуален темперамент, като те не се стесняват да признаят и откровено демонстрират, че обичат секса.

За мъжете, родени под знак Скорпион, също е характерен сексуалният темперамент, но те се боят от доминирането и властта, която партньорката им може да има над тях чрез секса.     

Щастливото число за този знак е 9, цветът е червенопурпурен, денят е вторник, а годишното време, което предпочитат, е есента.
      
Части на тялото, управлявани от знака, и болести:

      
Под знака Скорпион са следните органи в човешкото тяло: половите органи, ануса, носът, дебелото черво, както и пикочния мехур.
Болестите, които са свързани със знака Скорпион, са ишиас, подагра, счупване на бедрената кост, изкълчване на хълбоците, счупване на ключицата, смущения в кръста, откъдето и намаляване на половата възможност, както и флебит. През есента, когато Слънцето преминава през зодиакалния знак Скорпион са възможни хронични и остри кризи на посочените заболявания.

Държави и градове под знака на Скорпион: Алжир, Мароко, Норвегия,Монако, Ливерпул, Вашингтон, Балтимор, Нови Орлеан, Лион.

Подходящи камъни за знака са: Предимно камъните с ярък цвят, като аметист, изумруд, черен опал, топаз и карнеол.  Също корали, аквамарин и гранати.
 
АКВАМАРИН - прозрачен, зеленикавосив камък. В древността и средните векове смятали амулета от аквамарин за носител на семейното, на съпружеското щастие. Аквамаринът е "обладавал" силата да обръща и насочва мислите на този, който го е подарил към неговия притежател. Ето защо влюбените при временна раздяла
са си разменяли парче от този камък. Като лечебно свойство на аквамарина са приписвалиспособността да се лекуват заболявания на гърлото и зъбите.

КОРАЛ - е предпазвал от лошите погледи на другите, като е предпазвал този, който го носи, от мълнии, прогонвал е демони, премахвал е и изкушенията.Той имал лечебни свойства срещу язва и рани, при това вътрешни, а също така е усилвал паметта.

ГРАНАТ - това е полускъпоценен камък в няколко модификации, които сразличават помежду си по оцветяването, от тъмночервенодо жълтеникаво. Този камък се явява като символ на сърдечните чувства, налюбовта и приятелството.  Пръстен с гранат се подарявал в знак на доказано приятелство, за спомен и за благодарност. На този камък са приписвали следните лечителски свойства: помага при висока температура, при възпаление на гърлото и при болки в главата. Гранатът се смятал също за талисман на влюбените като са го наричали "камък на честността".Поверието е, че краденият гранат носи нещастие на крадеца.

Вижте още в Хороскоп