“Селският глупак” иска 10 бона за обида

Животът

04-11-2012, 06:05

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Боян Боозов смята да заведе два съдебни иска срещу екс говорителката на варненската пролиция Калинка Пенчева

Авторът на снимката на спящите полицаи Боян Максимов, който по фамилия е Боозов, смята да заведе два съдебни иска срещу говорителката на варненската пролиция Калинка Пенчева.

“Ще я съдя и за клевета, и за обида”, обясни за “24 часа” той.

Боян Боозов стана известен с това, че на 2 юли снима във Варна как трима полицаи спят в патрулка с отворена предна врата. Той публикува снимката в профила си във фейсбук, след което тя бе публикувана във варненски сайт.

Боозов се оплака на 22 октомври пред bTV, че е бил тормозен и глобяван излишно заради фотото. Говорителката на полицията Калинка Пенчева го нарече в телевизионен коментар “селски глупак” и той се закани да я съди.

Пенчева, чието дете е кръстено лично от Бойко Борисов, бе уволнена. Тя каза, че изрекла фразата извън кадър, но bTV я пуснала некоректно. МВР реши да направи комисия по разясняването на случая, но Боозов отказа да се яви пред нея. Във фейсбук пък тръгна кампанията “Снимай полицай”, на която контрагрупа отвърна със “Снимай престъпник”.

Боян прецени, че трябва да съди бившата говорителка на полицията във Варна за изречената от нея фраза по негов адрес “селски глупак”.

“Роден съм във Варна, а да ме определят за глупак, си е чиста обида”, мотивира се той. Според юристи искът в този случай може да е от 5000 до 10 000 лева.

“Пенчева заяви в ефир, че съм имал богато криминално минало. Това е клевета. Наистина съм лежал 1,5 години във варненския затвор за разпространение на наркотици. След като обаче бях напълно примерен, излязох 1 година по-рано. Всеки може да сгреши и да си понесе наказанието. Това обаче не дава основание да се накърнява достойнството му пред обществото. От три години работя и съм уважаван от всички. Пенчева заяви, че съм биел старите си съседи, а те декларираха, че ще дойдат в съда да ме защитят. Това е още една клевета”, обясни Боозов.

Исканата като обезщетение сума може да стигне 20 000 лева, но цифрата не била най-важната за него.

До късния следобед вчера Калинка Пенчева не вдигаше мобилнияси телефон.