Цяло яке за 1 стотинка? Може, виж горещите промоции

Парите

04-11-2012, 11:39

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Високите температури и кризата си казаха думата и търговците изкараха супер подаръци към всяка покупка

Напук на остарялото схващане, че изгодните оферти винаги са в края на сезона редица магазини в Бургас пуснаха изкушаващи промоции на зимни дрехи точно на прага на наближаващия студ.

Високите температури и кризата си казаха думата и търговците изкараха супер подаръци към всяка покупка, естествено при определени условия.

Купете 2, третото струва само 1 стотинка, обяви горещата си оферта наложена нискобюджетна марка. Находчиви клиенти веднага измислиха начин да извлекат максимума от предложението, при която най-евтината дреха излиза напрактика подарък.

„Купих си зимно палто, дебела жилетка и лятно яке, което ми излезе за 1 стотинка, защото беше най-евтино от трите. За всеки сезон си взех по нещо”, обясни студентката Мартина Иванова.

В уникалната промоция са включени и  топли зимни пуловери, панталони, ризи.  Ако пък сте пропуснали големите летни намаления сега може да наваксате- за 1 стотинка може да се сдобиете с рокли, потници и тениски.

Търговците изкараха и супер актуални аксесоари в горещата промоция. Фешън шапка с дантелени орнаменти струва 10 лв., шаловете на редовна цена вървят от  7 до 15 лв., а ръкавици започват от  4,90 лв. Така комплектът на промоция излиза до 20-25 лв.

Все по-често по витрините се виждат и огромни табели „Купуваш 1, получаваш 2”. Макар че новите колекции тъкмо излязоха, много магазини почти веднага обявиха тотална разпродажба. Клиентите, привлечени от супер намаленията и топлото време пък, побързаха да попълнят гардероба докато има номера.

Търговците използват и друг трик за привличане на клиентела – при покупка на каквато и да е дреха подаряват дребен аксесоар – шал, украшение за коса, цвете-декорация или бижу.

Традиционната кампания на един от най-оборотните магазини в Бургас „Купуваш за 200, плащаш 100” също е в сила. Това на практика е -50% за цялата колекция, което веднага привлече като магнит ентусиасти за евтин шопинг в началото на ноември.

Друга тънкост да обзаведете гардероба по последен писък на модата, но на преференциални цени, е да си направите комплект тениска + пуловер + дънки, който автоматично сваля 30% от крайната цена.

Част от големите магазини за обувки също се включиха в треската за намаления по никое време. Боти и ботуши за 19.90 в моловете из Бургас са все по-срещана гледка. Някои брандове дори са отделили единични бройки от стари, но актуални колекции, на цели щандове и така предлагат невиждано ниски цени в началото на зимата.  Дори и по-луксозните марки окачиха табели до - 80% и обявиха частично намаление месеци преди шопинг треската по Коледа.