Вехти мостове грейват в София

Мисия София

04-11-2012, 13:47

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Някои от тях не са ремонтирани повече от 30 години

В рамките на програмата на Столичната община за реконструкция на мостови съоръжения започна ремонтът на шест пешеходни моста в Южен парк.

Мостовете са над река Дреновичка и не са ремонтирани откакто са построени, или повече от 30 години. Днес проверка на строително-ремонтните работи в парка направиха заместник-кметовете на София Любомир Христов и Мария Бояджийска, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Ремонтирана е и метална пешеходна пасарелка по продължение на ул. „Забърде“ над река Перловска. Съоръженията са с дължини от 14 м до 27 м и ширини от 5 до 7,2 м.
На моста при ул. „Бяла черква” е изградена нова връхна конструкция. Старата връхна конструкция беше в лошо състояние, със силно корозирали метални греди и изгнили дървени талпи.
Конструкциите на другите пет съоръженията също са цялостно санирани и укрепени. Вложени са общо 50 куб. м бетон, 3200 кг арматура и 700 кг саниращи материали. Направени са 300 кв. м нови метални парапети. Положени са общо 90 т нов асфалт в зоната на съоръженията. От бюджета на Столичната община за ремонта на съоръженията са вложени около 86 000 лева.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен