Пловдив се включва в световния протест на Анонимните

Животът

04-11-2012, 15:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Хиляди българи с маски ще залеят най-малко 15 града в страната точно в 18 часа утре вечер

Това обеща логистичният координатор на България за „Световния протест на анонимните" Янаки Ганчев.

Той обясни, че основната им цел е смяна на „45 плюс 23-годишното статукво и политически модели". „На протестът ще изнесем нашето виждане за това как животът в Българя трябва да се промени към по-добро", заяви Ганчев и добави, че системата не е счупена, тя е създадена такава и за да се борим за по-добро не е престъпление. Ганчев обясни, че в момента се намираме в ерата на интернет революцията и политическите динозаври не си дават сметка какво точно се случва. При всички случаи, обаче, той обеща, че след утрешния протест България няма да е вече същата, пише news.bg

По думите в социалната мрежа битува всеобщото мнение, че има неправилно функциониране на гражданския ред. Според него трябва да се намери формата, в която гражданското общество да има по-добър контрол върху разпределянето на обществените средства. „Политическият модел не се е променил, но ние можем да го направим", коментира Ганчев.

Според координатора на протеста промяната може да стане по няколко начина: цялата политическа система - дим да я няма; разпускане на Народното събрание и Министерския съвет без рестарт на политическия модел от последните 23 години. „Ние не искаме да се повтаря политическата въртележка, при която едни се свалят, а други отново идват на власт и от която останалите 99% духаме супата", заяви още той.

Друга цел на недоволните, като част от промяната, е да се изринат всички политици, които пак искат да „яхнат" народа. Янаки Ганчев обеща, че шествието в понеделник няма да бъде протест, а един процес и може да се говори за постоянна протестна готовност. Той обясни, че настоящото управление само имитира диалогичност по отношение на проблемите и припомни няколко предишни протеста, координирани от него.

Като „комендант" на всички по-големи протести Ганчев предупреди, че всички, които дойдат на утрешния протест с партийни байраци ще бъдат отстранявани от органите на МВР като провокатори.

Протестът е съпроводен от голяма информационна кампания предимно в социалните мрежи. Разпространяват се и различни флаери с призиви да „Свалим маските и да застанем пред каските", „Общество оглавено от задници няма как да не мирише".