Хиляди подкрепят протеста на Анонимните утре

Мисия Бургас

04-11-2012, 16:00

Снимка:

Славея Стоянова, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Сборният пункт в Бургас е пред БСУ от 18 часа

Хиляди са заявили в социалната мрежа  Facebook, че ще подкрепят поредния национален протест на "Анонимните".

Групата отново се обедини около искането за промяна на политическия модел, управляващите партии и смяна на 45 + 23-годишното статукво. 

На последните протести младежите се обединиха около идеята за пряка демокрация. 

"Разпускане на НС и МС, без рестарт на политическия модел от последните 23 години! НЕ на политическата "въртележка", от която останалите 99% духаме супата! Да изринем всички политици, които пак искат да яхнат народа! Реален механизъм за граждански контрол над властта! Неполитически и истински граждански формат - на хора!" са част от призивите на организаторите на официалната фейсбук страница на шествието. 

Както Burgasutre писа още в края на октомври сборният пункт за протеста е пред БСУ от 18 часа. След това тълпата ще мине по „Александровска”,  през площад "Тройката" до "Часовника" и от там до Морската градина и "Казиното"

Протестът е национален, организирани са прояви в София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Сливен. Засега в групата в социалната мрежа Facebook почти 9 000 са заявили, че ще присъстват на някое от шествията, организирани в различните градове. Над 100 000 пък са поканените да се присъединят.