Нефтохимик победи Шумен само с 2:0

Спорт

04-11-2012, 17:45

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Утре играчите ще почиват, а във вторник ще се съберат за първа тренировка преди мача с Калиакра Каварна

Домакините упражниха силен натиск още от първата минута на двубоя и само отличните намеси на вратаря Тодор Тодоров попречиха резултата да бъде открит още в самото начало на мача.

Опасни изстрели към вратата на гостите отправиха Божинов, Петков, Манев, но вратарят на Шумен се прояви отлично като спаси головите  изстрели на домакините. Все пак в 21-та минута Петков проби отдясно и подаде по диагонал към Манев, който надбяга прекия си пазач и промуши топката под плонжа на Тодоров.

Малко по-късно отново Манев изпълни своя специалитет, удар без подготовка от ъгъла на наказателното поле и топката за втори път се оплете в мрежата. От постоянната канонада от удари титулярният страж на гостите получи контузия и доигра на обезболяващи препарати полувремето, в което домакините имаха пълно превъзходство и още няколко възможности за отбелязване на гол.

Втората част се разви по същия начин, но домакините разиграваха доста по-търпеливо и атаките им вещаеха по-малка изненада. Отново Петков, Манев, Колев, Митев  и Божинов опитаха късмета си да отбележат, но или резервният вратар  успяваше да се намеси или ударите не намираха рамката.

След  мача Димчо Ненов за пореден път заяви, че отбора играе добре, но прекаленото желание за убедителна победа, кара младите футболисти да прибързват и да грешат в завършващата фаза. Въпреки това треньорът отличи старанието на футболистите, особено през първото полувреме и добрите изпълнения при отбелязването на двата гола.

Утре играчите ще почиват, а във вторник ще се съберат за първа тренировка преди мача с Калиакра Каварна.