Феро се оправдава: Нормално е да се дръпнем назад

Спорт

04-11-2012, 19:45

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Мислех, че можем да бием и с 10 човека, но отпаднахме физически, каза треньорът на Ботев

Треньорът на Ботев Ферарио Спасов се ядоса за изпуснатата победа в голямото дерби на Пловдив. Сблъсъкът на Лаута завърши 2:2, а червен картон остави канарите да доиграят мача с човек по-малко.

"Мислех, че можем да бием и с 10 на терена, но отпаднахме физически“, заяви Феро. Мачът мина през интересни перипетии и обрати - Локомотив поведе, след това ние обърнахме. След червения картон отпаднахме и в крайна сметка получихме изравнителен гол. С оглед на развоя на двубоя смятам, че и двата отбора може да са доволни от този резултат. Важното е, че се игра футбол, получи се невероятна атмосфера.

Нормално беше да се дръпнем малко по-назад. Играта отвътре беше малко нервна, но се отбелязаха красиви голове. Бях концентриран върху мача, но е хубаво да си треньор и да усещаш такава атмосфера. След оставането с 10 човека нормално се дръпнахме назад, изчерпахме и силите си.

Нямахме опции в атака заради отсъствието на Бамого, травмата на Вандер и наказнието на Костов. Трябваше да се настроим към центриранията на Локомотив (Пловдив) и да предотвратим изравнителния им гол".