5 ноември - Празен понеделник

Слънце в Скорпион, Луна в Рак

Астрологична картина на деня - 5 ноември

 

Понеделник ще постави едно вяло и малко мудно начало на предстоящата седмица. Нека това не ви заблуждава, че тя ще протече без особени събития и промени. Те ще станат видими и осезаеми във вторник, когато Луната ще събуди желанието ни за подем, но Меркурий който в този ден спира обичайния си ход ще ни накара да се върнем назад във времето и да насочим вниманието си към отложени ангажименти и стари познанства. Подробности и  препоръки относно ретроградния цикъл на Меркурий, можете да прочетете тук.

 

Не очаквайте през тази седмица съществен напредък по текущите си дела. Астрологичните фактори ще подкрепят по-скоро детайлното преразглеждане на вече постигнатото и ще поставят акцент върху това, което е останало незавършено. Търсете възможности, позволяващи ви по нестандартен начин да намерите решения на стари проблеми и да възстановите прекъснати отношения. Ако ви е нужна помощ и поддръжка, търсете я сред приятели и съмишленици-те ще се отзоват адекватно на вашия зов за помощ, а и това е добър повод да актуализирате връзките си с тях. В края на седмицата пък, Венера и Юпитер ще ни подкрепят с успешни решения на финансови затруднения и проблеми във взаимоотношенията.

 

Днес определено ще ни бъде сложно да се настроим на делова вълна и мнозина вероятно ще намерят причина и начин да удължат седмичната си почивка. И няма да сбъркат, тъй като неопределеността, характерна за днешния ден ще обезсили много планове. Срещите ви могат да бъдат отменени, а неочакван престой по независещи от вас причини окончателно може да провали намеренията ви за активен понеделник. Ако през почивните дни в живота си са настъпили важни събития, задължително използвайте днешният ден за ги обмислите на спокойствие.

 

Работа и бизнес

Днес множество пречки, задръжки отсрочки ще възпрепятстват придържането нормалния делови график. Липсата на достатъчно ясна и сигурна информация ще ви попречи да планирате адекватно и идните дни. Така или иначе разумно е да не планирате каквото и да било-обстоятелствата от утре, така или иначе ще ви подскажат най-актуалните и неотложни задачи. Ако желаете все пак денят ви да не отлети напразно погрижете се преди всичко да създадете приятна и комфортна атмосфера на работното си място. След това се концентрирайте в рутинни дела неизискващи пределна концентрация, физически и умствени усилия.

 

Здраве, хранене и красота

Денят е подходящ за почивка и рутинни грижи насочени към поддържането на физическо и духовно здраве. Водни процедури, масажи и релаксиращи практики ще бъдат напълно достатъчни за да подкрепите жизнения си тонус. Ако ви липсва усещане за доволство от живота, потърсете утеха в прясна и добре приготвена храна. Простичките земни наслади, често са източник на душевна хармония.
Силно благоприятен ефект ще имат всякакви видове билково лечение и фитотерапии. Консумирайте повече плодови и зеленчукови сокове за да подхраните организма си с витамини.