15 BG града анонимно ще искат "Смяна на 45+23"

Животът

05-11-2012, 06:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Anonymous" очакват хиляди българи с маски да протестират довечера

Хиляди българи с маски ще залеят най-малко 15 града в страната точно в 18.00 часа довечера, като по този начин страната ни ще бъде част от "Световния протест на анонимните".

"Системата не е счупена, тя така е създадена, ние казваме "Стига". Да се борим за по-добро съществуване не е престъпление. Протестът има стриктно граждански характер", твърдят във Facebook организаторите на шествието от "Anonymous".

Смисълът зад лозунга им "Смяна на 45+23" е, че политическият модел в България не е се променил за тези години.

"Ще представим нашето виждане за това как животът в България ще бъде по добър", разяснява Янаки Ганчев, логистик на протеста.

По неговите думи основната цел на протеста е да се предизвика обществен дебат, да се търси форма на обществено устройство.

В столицата шествието ще тръгне в 18 часа от Националния дворец на културата и ще завърши пред храм-паметника "Св. Александър Невски".

Протестът се организира и в други градовена страната. В Пловдив той ще се проведе на Площад централен, в Сандански се тръгва от площад "Македония" до фонтаните и от там до общината, във Варна - Козирката на централния варненски площад, в Бургас - От БСУ през площад "Тройката" до "Часовника" (срещу Общината) и от там до Морската градина до "Казиното", в Русе пред Халите, във В. Търново - пред общината, Благоевград - пред общината, Плевен - пред общината, Стара Загора - пред общината, Сливен - пред общината, Добрич - пред общината (китайския ресторант), Ловеч - пред общината, Враца - площад "Ботев".