Графа пристига в Бургас за годишнината на "Петлите"

Мисия Бургас

05-11-2012, 09:25

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

6 години навършва единствената по рода си танцова формация

Графа и още куп звезди пристигат в Бургас за големия концерт по повод годишнината на танцова формация "Петлите", която на 21-и наември става на 6 години.

Този път танцовата формация ще развали традицията и ще отбележи празника си не в Деня на християнското семейство, а на 28-и ноември с голям концерт в зала "Младост".

Децата от "Петлите" са първите в България, които стартираха през 2006 година от коридорите на местния интернат с различни певчески и танцови умения първите си проекти, под ръководството на Георги Димитров, въпреки социалния си статус.

За 6 години младите артисти успяха да направят повече от 150 концерта, да популяризират талантите на възпитаниците на социалните заведения за деца лишени от родителски грижи и да реализират първото за страната Национална турне "Родени без любов", в което взеха участие деца без семейства.

От две години "Петлите" работят успешно и с голямата треньорка Нешка Робева, участват и в нейните спектакли. Това лято пък бургаските танцьори направиха редица участия и с Ибряма.

6 години след началото на една мечта на децата лишени от родителска грижа, те доказаха на цяла България, че и най-смелите фантазии могат да се превърнат в реалност.