Борисов доволен: Нямаме спряна оперативна програма!

Политика

05-11-2012, 11:22

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Освен това което сме направили, не виждам нищо друго за 20 г., рече премиерът

"България е една от държавите в ЕС, които в момента нямат нито една спряна оперативна програма. Дано така да продължи и занапред", отчете премиерът Бойко Борисов в Смядово.

"Мисля, че ако се огледаме освен това, което сме направили ние за тази една година, не мога да видя какво е направено през последните 20. Опитвам се - освен това, което сме направили ние - площада и читалището не виждам друго", продължи с откровенията си министър-председателят, който беше посрещнат в града с аплодисменти.

Борисов се обърна към кмета на Смядово и към всички останали кметове в страната с предупреждението да внимават с процедурите и с начина, по който се изразходват европейските пари.

Като пример премиерът отбеляза, че по пътя от Шумен до Смядово асфалтът в момента се полага и пътят ще стане хубав.

"Не знам кога е правен за последен път, но минимум от 30 години, така че в днешния хубав ден ви пожелавам да сте живи и здрави, работете активно и в следващите години Смядово ще придобие вида, в който може би е бил преди 30 години", завеща Борисов, цитиран от "Фокус".

След тържествената част по откриване на реконструирани и рехабилитирани площи той преряза лентата и раздаде част от нея на присъстващите. Борисов разгледа изграденото по проекта "Водно огледало", както и поставените подпорни стени и корекцията на река Смядовска с цел превенция на наводняване по друга оперативна програма.