Лекари и инструктори учат младежите на здраве

Мисия Бургас

05-11-2012, 12:23

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Тренировката трябва да се извършва един час след хранене, като 20 минути преди нея да се приеме достатъчно количество вода

Експерти обучиха бургаски младежи какъв режим на хранене да изберат и какви упражнения да правят, за да постигнат оптимална форма и да водят здравословен начин на живот.

Това стана по време на семинар, организиран от клуб „Entertainment” към Сдружение „Младежки Глас”- България.

"За подобряването на здравословното състояние се взема в предвид пирамида за класифициране на храните. В основното ниво има 3 групи храни: чисти протеинови източници с минимум мазнини, здравословни храни и ниско гликемични въглехидрати. Второто ниво е за плодовете и зеленчуците, като е препоръчително да се приемат в сурово състояние. На трето и четвърто място се нареждат храни наситени с мазнини и високи гликемични въглехидрати, и всички продукти съдържащи захар" обясни Гергана Давидкова, председател на новия клуб „Медик”, който бе и съорганизатор на мероприятието.

По време на обучението бяха проведени и практически упражнения. Основните правила, според Стоян Пенев, са тренировката да се извършва един час след хранене, като 20 минути преди нея да се приеме достатъчно количество вода. За супер форма е важно не само силовата тренировка, но и кардио упражненията, посочи още лекторът.

Фитнес упражненията трябва да бъдат съобразени и с подходяща диета за индивидуалните нужди на трениращия, стана ясно още по време на новаторския семинар.