Намериха дом на 4-те най-пострадали семейства след взрива

Животът

05-11-2012, 13:01

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

По време на инцидента в кооперацията на Пламен и Цонка бяха унищожени двете магазинчета, с които изкарваха прехраната си

Четирите най-пострадали семейства, чиито апартаменти бяха почти разрушени след взрива на трафопост в Бургас, вече са настанени в общински жилища, съобщи Нова телевизия.

Семейството на Пламен Димитров пострада най-много от взрива. Пламен, жена му Цонка, двете им дъщери Рая и Никол и почти двегодишният им домашен любимец вече си имат всичко необходимо за нормален начин на живот, но все още им е трудно да осмислят преживяното.

"Все още опознаваме района, така да се каже, още свикваме с много неща тука наоколо, защото като си живял на едно място, всичко ти е по-мило естествено", споделя Цонка Димитрова. "Каквото успяхме -взехме, избърсахме си, изчистихме си и така. Ние доста неща успяхме да си излъскаме и да си върнем в предишния вид, в който си бяха. В смисъл неща от стаята, която не беше пострадала - от кухнята чинии, чаши. Съседите и това не успяха да си вземат, защото тяхната кухня всъщност пропадна".

По време на взрива на трафопоста в кооперацията на Пламен и Цонка бяха унищожени двете магазинчета, с които Пламен изкарваше прехраната за семейството си. След инцидента той остана без препитание, но не за дълго.

"Кметът на Бургас много бързо ми осигури работа в общинското предприятие „Паркинги и гаражи" - Синята зона и вече от една седмица съм назначен на работа като служител в синята зона. Свиквам с работата и с всички промени, които ми се случиха за има-няма месец", разказва Пламен.

На двете деца им е най-трудно да свикнат с новата обстановка в семейството. В първите дни след инцидента с двете момиченца са работили психолози. Въпреки сълзите на Рая, и двете вече са по-спокойни.

"Те наистина бяха в голям шок - и Никол като по-голяма се държеше, но Рая беше рухнала първия ден и много се притеснихме тогава, но сега е по-спокойно вече. За мен е хубаво, че вечер спя спокойно и така..., а после когато се върнем долу, ще се преживее отново тоя ужас, аз съм сигурна, защото и аз ще го преживея, аз съм абсолютно убедена", твърди Цонка Димитрова.

Семейството с нетърпение очаква да се върне в стария си дом, който са градили през 12-те години брак и при приятелите, които ги очакват там. Не губят надежда, че това ще стане скоро./24 часа онлайн