Тотев като звездите – раздава автографи в Коматево (снимки)

Мисия Пловдив

05-11-2012, 13:12

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Отриха обновен парк. Напролет подменят павето на Коматевско шосе с асфалт, обеща кметът

Децата от Коматево посрещнаха Иван Тотев като холивудска звезда – тичаха по него с тефтерче и химикал за автографи, въпреки забранителните викове на преподавателите: „Кметът да не ви е актьор!?“.

Градоначалникът преряза лентата на обновения коматевски парк на читалище „Христо Ботев“. Пръв да поиска автограф се осмели малкият Сашко. Оказа, че детето е най-добрият математик с международна награда от престижното състезание „Математическо кенгуру“.

Сашко в началото се стесняваше да отиде при кмета, но с окуражителните викове на съученици и репортери подаде със срамежлива усмивка тефтерчето си на Тотев. След него и други деца поискаха да имат за спомен кметския подпис.

Освен положителните емоции Тотев не пропусна да спомене и среща, която явно не му е от любимите.

„Като кмет на Пловдив се почувствах много неприятно, когато на разговор с жителите в Ягодово в местното читалище те ми казаха, че не искат да са като Коматево. Това бе лоша оценка за управлението на община Пловдив през последните години на крайните квартали на града“, оплака се Тотев. Той припомни, че освен обновеният парк в Коматево, в Прослав ще се изгради първото игрище в България с изкуствена трева и с автоматично запалване на осветлението.

Озеленяването и съоръженията в Коматево са на стойност 80 хиляди лева. Детските съоръжения за игра са подобни на тези в парк „Каменица“. 40-сантиметрова е ударопоглъщащата настилка. Обновено е осветлението, а нови цветни алеи преливат в свежи цветове. Кметът не можа да нахвали работата на ОП „Паркове и градини“. „Палмите пред Католическата църква светят в зелено. Прекрасни са“, продължи с похвалите към общинските градинари Тотев. Направена е и сонда и ново озеляване, което ще си проличи на пролет.

 Майките не останаха по-назад и поискаха в Коматево да има и фитнес уреди. Тотев обеща, че ако не са поставени догодина, то по-следващата със сигурност родителите ще правят тренировката си на открито.

Догодина ще започне и дълго чаканият ремонт на Коматевско шосе. Няма обжалване на тръжната процедура за проектирането, съобщи Тотев. В рамките на 60 дни проектът ще бъде готов. „Напролет смятаме да направим първата копка на подмяната на паважа с асфалт. Това е втората стъпка за интеграцията на Коматево към Пловдив. Десетки години хората очакват подмяната на павето“, заключи градоначалникът.