Пиян уби човек в каруца, рани дете и избяга

Крими

05-11-2012, 13:20

Снимка:

Булфото

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На мястото на катастрофата е намерен номера на колата, шофьорът е пипнат

59-годишен мъж загина, а 14-годишно момче е в болница след катастрофа между лек автомобил и каруца в Плевенско. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Плевен.

Около 18.50 часа снощи от тел.112 в Районно управление „Полиция”-Червен бряг е получен сигнал за това, че на пътя от село Рупци за град Червен бряг, лек автомобил е блъснал каруца теглена от кон, в която е имало няколко души, единият от които лежи в безпомощно състояние на пътя. На мястото са изпратени веднага два дежурни екипа на Районно управление „Полиция”-Червен бряг заедно с екип на Центъра за спешна медицинска помощ-Червен бряг, пише novini.bg.

При пристигането е установено, че на пътя срещу фирма „Бета", лек автомобил е блъснал отзад конски впряг с три лица в него, движещи се в дясната лента по посока на движението си. В следствие на пътнотранспортното произшествие едно от лицата – 59-годишен мъж е загинал на място, 14-годишно момче е транспортирано и настанено в МБАЛ-Червен бряг с разкъсване на мускулни влакна на лява подбедрица, без опасност за живота, а третото лице е прегледано на място и не е посетило болнично заведение.

На мястото на произшествието е намерена регистрационна табела от автомобила, който е напуснал мястото, като след проведените издирвателни мероприятия същият е установен. Лицето, управлявало автомобила, е 35-годишен мъж. Той е изпробван за алкохол с техническо средство, което е отчело 1.27 промила. Издаден е талон и е взета кръвна проба. Водачът е задържан за 24 часа. На автомобила е направен оглед и е иззет. Уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура-Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.1, б."В" във вр. с чл. 342, ал.1 от НК.