ВМРО гони Доган от парламента

Мисия София

05-11-2012, 19:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Той отново доказа ролята си на лобист на Турция, смятат войводите

ВМРО призова лидера на ДПС Ахмед Доган да напусне парламента заради изказванията му, които сравняват Балканската война с етническо прочистване.
 
"Ахмед Доган си позволи да сравни Балканската война с етническо прочистване и да отрече освободителната й роля. Опитът един "български" депутат да пренапише историята е поредната явна провокация с цел насаждане на етническо напрежение", заявяват войводите в писмо до медиите.

Хората на Красимир Каракачанов припомнят, че България участва в Балканската война за да освободи останалите под турско робство 1,5 млн. българи в Македония и Тракия.

"Етническо прочистване по време на войната извършва Турция с избиването на хиляди и прогонването на 150 хил. българи от Одринска Тракия", отчитат от ВМРО и продължават:

"Ролята си на лобист на Турция Доган доказа за пореден път и с изказването си против ядрената енергетика в България. Според ВМРО, целта на г-н Доган е България да бъде енергийно зависима от Турция".

Войводите смятат, че ако България не изгради нови ядрени мощности, след 10-15 години ще бъде принудена да купува ток от петте проектирани турски ядрени реактора.

"Смятаме, че скандалните действия на ДПС са тактика да мобилизират своите избиратели, като ги противопоставят на останалите български граждани. Така Доган се гаври и със своите избиратели, и с всички български граждани. Затова настояваме Ахмед Доган да напусне българското Народно събрание", завършва писмото на ВМРО.

Както е известно в неделя Доган призовава за нов прочит на историята на България, историята на Балканите и на Балканската война.

Сокола подчерта, че съветниците от ДПС в Кърджали са постъпили правилно като не са дали  почетно звание на генерал Делов.

Според него Балканската война е война не само на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които партията му определя като различни вариации на възродителен процес.