Изземват рейсовете на Батаклиев

Мисия Пловдив

05-11-2012, 14:43

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Пловдивчани няма да останат без транспорт, останалите превозвачи поемат линиите

Община Пловдив е получила официално съобщение, че от днес започва процедура по частично изземване на около 50 автобуса на „Градски Транспорт“, съобщи кметът Иван Тотев. Дружеството, чийто собственик е бившият общински съветник Ангел Батаклиев, дължи около 1.5 млн.лв. по вноските на договора на лизинговата компания "ЕFG". 

По думите на градоначалника пловдивчани няма да бъдат засегнати от неизпълнението на договора с общината, тъй като за подобен сценарий се говори още от май. „Останалите превозвачи на града ще поемат пътниците и линиите ще бъдат обслужени. Имаме уговорка“, категоричен бе Тотев. 

Опитът на общината сочи, че изземването не е 100 % сигурно. Преди месеци процедурата бе отложена минути преди да започне, припомни кметът. Проблемното дружество вече има месец неизпълнение на контракта с общината. „Ако фирмата не е в състояние да поеме линиите и имаме пълно неизпълнение, можем да прекратим отношенията с „Градски транспорт“ веднага“, уточни Тотев. 

В такъв случай няма да се възстановят 100 % процента от настоящите линии. Някои ще отпаднат, други ще бъдат коригирани, така че да поемат всички точки на града. 

В момента има повече линии и автобуси, отколкото са необходими, а в същия момент имаме зони, които не са обхванати от обществения транспорт“, смята Тотев.