Задържаха още една вълна прииждащи през турската граница

Крими

05-11-2012, 14:55

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Само за 10 дни 20 имигранти опитаха да влязат в България

Пореден опит за преминаване на имигранти през България от Турция осуетиха гранчните полицаи този път на пункт  Малко Търново.

След като миналата седмица в канавка бяха открити повече от 11 нелегално пресичащи границата афроамериканци в района на Лесово, сега граничните разкриха други осем.

Трансферът, в който участват и трима каналджии е станал един час след полунощ. Те са били забелязани от полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново в района на държавната граница. Мъжете се отправили към вътрешността на страната.

Групата от осем души била проследена до местността "Шикер чешма", където един от тях излязъл на главния път Малко Търново – ГКПП Малко Търново и обозначил мястото с клони. Малко по-късно на пътя спрели микробус "Фиат" и лек автомобил "Опел". Осмината се качили в микробуса и двата автомобила потеглили към Малко Търново. Близо до града те били спрени от граничните полицаи.

В микробуса са открити осем души, по първоначална информация сирийци. Микробусът е бил управляван от 45-годишен мъж от Кюстендил, а Опелът, от брат му.  В микробуса е пътувала и 35-годишна жена от Кюстендил. Всичките 11 души са задържани.