Баварско село изниква пред Общината

Мисия Пловдив

05-11-2012, 15:47

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Окичват Центъра с изцяло нова коледна украса

Коледен базар във формата на баварско село ще бъде изграден на площада пред сградата на Общината. Павилионите в тиролски стил ще бъдат издигнати най-късно до първи декември. Това съобщи за Plovdivutre.bg ресорният зам.-кмет инж. Димитър Кацарски. Той уточни, че вдигането на базара пред фонтаните, както и този пред Централна поща зависи изцяло от наемателите. Вече има интерес от страната на търговците, като ще има ограничения само за продавачите на бельо и дрехи.

До дни ще бъде сглобена и ледената пързалка пред Централна поща. Оборудването вече е доставено и до дни първите ентусиасти ще могат да сложат кънките. Условието е единствено температурата на въздуха да не надвишава 18 градуса по Целзий. Таксите за ползване и наем на екипировка предстои да бъдат обявени от собственика на пързалката – Галакси пропърти груп ООД. Около съоръжението ще бъдат изградени 6 павилиона, където кънкьорите ще могат да се подкрепят със закуски и топли напитки.

Украсата на централната част тази година ще е изцяло нова, заяви още зам.-кмета. Той обаче отказа да разкрие какви форми и шарки ще радват пловдивчани, с надеждата да изненада приятно съгражданите си. Старата украса пък ще бъде разпределена за ползване в кварталите на града. Дейностите по посрещане на Коледните и Новогодишните празници ще струват около 100 000 лева.