Революция на съзнанието в Пловдив

Мисия Пловдив

06-11-2012, 06:35

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Протестът на Анонимните увлече млади и стари

Десетки млади пловдивчани се включиха в протеста срещу политическата система в България, организиран от Анонимните. С плакати и маски на лицата малобройна група тръгна от площада пред Централна поща. С викове „Елате при нас, протеста в за вас!” групата премина по главната улица, като по пътя си срещна множество учудени погледи и стресна няколко разсеяни минувачи.

Вървейки към площад Съединение, където ги очакваха подкрепления, младежите успяха да привлекат няколко случайни минувачи към своята кауза. След като за няколко минути предизвикаха затруднения в движението по булевард „6-ти септември” те се отправиха към крайната точка на протеста – градинката пред Общината. Към демонстрантите, които гръмко скандираха: НАТО, ЕС и МВФ – всичко да се измете; Стига геноцид; Достойни младини, достойни старини; Стига банки, стига бандитизъм, стига корпорации и капитализъм; се присъединиха и няколко пенсионери. Тълпата от вече близо стотина души освирка банковите клонове и централата на EVN, минавайки покрай тях. Някои от участниците пък предлагаха национализация и кражба в полза на бедните.

Вече 23 години тази сграда е окупирана от корумпирани чиновници и изроди, обяви демонстрант със знаме на Ботев в ръка, щом протеста стигна пред Общината. Там реч държа организаторката на протеста – анонимна майка на две деца. Системата мачка всички ни еднакво. Затова тази вечер всеки е Анонимен. Превърнаха образованието в търговия. Затова ние се учим чрез интернет, а сега искат да ни вземат и него, заяви дамата с маска на лицето. Моите деца израснаха в едно абсурдно общество. Не искам това да продължава. Време е да вдигнем революция на съзнанието. Роби вече няма, извика още тя.