Нов мавзолей на мястото на стария!?

Мисия София

06-11-2012, 07:41

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Шегичка, почти като истинска, стресира столичани

Мястото, на което до преди години се намираше мавзолея на Георги Димитров, осъмна с ограждания и табели за предстоящо строителство на "мултифункционална сграда с обществени функции".

На табелите ясно се вижда "бъдещата сграда" и тя в основата си много наподобява мавзолея.

Всичко, обаче, е истинско само на пръв поглед. На табелата наистина стои логото на Столична община, фирмата строител съществува, а телефонът за връзка също е реален, но останалите неща нямат много общо с истината, най-малкото защото се цитират букви от закона, които не съществуват.

В резултат на инсталацията, обаче, нищо неподозиращи за случващото се минувачи цял ден се скупчваха любопитно около информационната табела на "строежа", като повечето от дори се възмущаваха от това "как може отново да се строи мавзолея".

В социалната мрежа Facebook също се появиха множество негативни коментари и дори идеи за започване на подписки против градежа.

Мавзолеят на Георги Димитров бе бутнат преди 13 години, по време на кабинета на Иван Костов, лично вицепремиерът тогава – Евгений Бакърджиев водеще работите по взривяването на сградата.

Монументалната и страховита сграда е построена само за шест дни през 1949 г., за да съхранява балсамираното в СССР тяло на комунистическия ръководител Георги Димитров.