Утре отварят бул. "Христо Ботев"

Мисия Пловдив

06-11-2012, 06:30

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

В сряда Сточна гара ще е проходима, пътят е обновен и разширен

Днес приключва ремонтът на булевард „Христо Ботев“, съобщи за Plovdivutre.bg зам.-кметът на Пловдив инж. Димитър Кацарски. Ако не завали, в сряда ще бъдат отворени и двете платна и колите ще минават отново през Сточна гара, допълни той. По старите разписания ще вървят и автобусите с № 1, 7, 11, 18, 20, 26, 27, 29.

Строително-монтажни работи блокираха движението на северното и южното платно на булеварда повече от две седмици в участъка от кръстовището с бул.”Цар Борис III–ти Обединител” до кръстовището с ”Руски”.

Възловият участък вече е преасфалтиран, а отварянето му по план трябваше да се случи днес. „Ремонтът протече в срок. Нямаме закъснение“, допълни зам.-кметът. На северното платно е подменен водопровод и са направени отклонения към сградите. Кръстовището на “Христо Ботев” и “Авксентий Велешки”, която води към библиотеката “Иван Вазов”, е разширено.

Преустройството позволява на колите, които идват от “Авксентий Велешки”, да правят ляв завой на “Христо Ботев” в посока Военна болница. Досега маневрата не беше възможна.