Половин милион за високоскоростен път от Пловдив до Смолян

Животът

06-11-2012, 07:17

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Симеон Дянков дава парите другата седмица

Половин милион лева ще отпусне вицепремиерът Симеон Дянков за проектирането на високоскоростен път Пловдив - Асеновград -Смолян. „С радост ще предоставя тези средства още следващата седмица на МРРБ, за да започнат дейностите свързани с предпроектните проучвания, проекти, изпълнител и т.н.", обяви финансовият министър по време дискусията „Смолян - нови маршрути за културен и еко туризъм в областта", която се проведе в общината.

Той посочи, че за този път се е говорило отдавна, бил е заложен като национален приоритет, но поради липса на средства не е придвижен, съобщи агенция КРОСС.

Финансирането му е договорено от Брюксел, защото попада в разширението на коридорите за транс европейската мрежа „Когато има добра инфраструктурата ще бъдат достъпни и туристическите дестинации за българи и чужденци", посочи още Дянков. През пролетта на следващата година ще бъде реконструиран и пътят Неделино-Баните, за който от осем години има проект. По този начин Среновековните обекти на територията на двете общини ще станат достъпни за туристите.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен