Без автобус № 26 днес

Мисия Пловдив

06-11-2012, 11:16

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Едва 23 коли на Градски транспорт ce движат по улиците

Автобусна линия № 26 към момента не се обслужва от нито една кола. По линия 113 върви само едно возило на Градски транспорт. По маршрута на 17 обикалят два, а по линии 11 и 36 – три автобуса. Линиите 25 и 9 се обслужват съответно от 5 и 7 коли. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. Той поясни, че от излезлите тази сутрин едва 25 возила, заради аварии  в движение в момента са 23 автобуса.

Заради задълженията на Градски транспорт, част от автобусите се отнемат принудително в полза на кредиторите на компанията. Вчера спрените возила са 15. Според договора с Общината превозвачът трябва да компенсира сам загубите и да възстанови движението на рейсовете. Градски транспорт трябва да изпълни своите задължения. В противен случай ще прекратим договора, посочи още Тотев. Той обаче изтъкна, че условията в контракта защитават превозвача и сегашното положение ще се задържи минимум още две седмици.

При най-черния сценарий – ако фирмата на Ангел Батаклиев спре да обслужва линиите, те ще бъдат дадени на други фирми. Вече водим предварителни разговори с няколко превозвачи, изтъкна още градоначалникът.