60 км нови велоалеи! Къде да бъдат, питат от общината

Мисия Бургас

06-11-2012, 11:46

Снимка:

BurgasUtre

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

В 16.30 часа днес обсъждат възможните трасета

Нови велоалеи планира да изгради местната администрация в Бургас, но на кои места ще е най-удачно да бъдат те, ще кажат хората, които ще ги ползват.

За целта е организирана среща с представители на колоездачни клубове, заинтересовани страни, контролните органи, проектанти и общинари, които ще изложат своите виждания за велотрасета по проекта за интегриран градски транспорт.

35 км са потенциалните веломаршрути в централната част на града, 15 км в периферията и 10 км в отдалечените крайградски райони.

"Стремежът ни е на тази среща да се дадат повече мнения и предложения, за да се приложи най-добрият опит за подобряване на ефективността при изработването на проекта и изпълнението на строителството", посочват от общината. 

По време на обсъждането ще бъдат представени резултатите от предварителното обследване и предложението на проектантския екип за изграждането на веломрежа, съобщиха от местната администрация.

Идеята на проекта е велосипедният транспорт да се превърне в добра алтернатива на рейсовете и автомобилите. При реализирането му ще бъдат изградени изцяло нови алеи, ще се маркират трасета и ще се удължат съществуващите. Предвиждат се още велостоянки и паркинги за колелета.