Интелигентни системи отчитат топлото дистанционно

Мисия Бургас

06-11-2012, 13:59

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Влизането в помещенията на абонатните станции остава в миналото

Технологии в сферата на топлофикационната автоматика бяха представени на семинар в Бургас. Под домакинството на „Топлофикация” Бургас експерти от водещата в областта на отоплението компания „Данфосс” изнесоха лекции за изграждането на максимално ефективни енергийни системи.

Освен служителите на бургаското топлофикационно дружество, с последните новости в областта на измерването на топлинната енергия, регулирането на потреблението и апартаментните абонатни станции се запознаха също инженери, инвеститори и проектанти от града.

Пред гостите бе представена патентована ултразвукова технология за лесно измерване и дистанционно отчитане на потреблението на топлоенергия в абонатните станции. Според специалистите сега познатото измерване с влизане в помещенията на абонатните станции категорично ще остане в миналото и ще бъде заменено с интелигентното отчитане от разстояние. Показаната в Бургас технология е една от първите одобрени в Европа за ултразвуково измерване. Наред с нея присъстващите се запознаха и с интелигентни управляващи компоненти - контролери от най-ново поколение.

„Мозъкът на отоплителната система” дава възможност за оптимално регулиране на експлотационните показатели и функционирането на системата. Съвременната енергийна инфраструктура бе допълнена и с подробно разглеждане на децентрализирани отоплителни системи, които осигуряват гъвкав подход при използване на енергийните източници и значително намаляват консумацията на енергия.

„Традиционните решения вече не са достатъчни - необходимо е ново мислене за справяне с предизвикателствата на обществената еволюция”, признаха експертите.

„Професионализмът не е даденост и затова се стараем да надграждаме знанията и уменията на нашите служители при всяка възможност. В днешно време технологиите се променят мълниеносно и за да сме в крак с новостите имаме нужда от подобни семинари. Надявам се срещата да се е оказала ползотворна и за партньорите ни от „Данфосс”, и да се превърне в начало на съвместна дейност,” заяви изпълнителният директор на „Топлофикация”- Бургас инж. Въльо Дучев.