Принц Чарлз с гордост: Наследник съм на Дракула

Животът

06-11-2012, 14:57

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Британският престолонаследник рекламира Румъния

Британският престолонаследник принц Чарлз се обяви за наследник на Дракула. Това той направи във видеоклип, който рекламира Румъния като туристическа дестинация на прочутата лондонска изложба World Travel Market 2012.

Целта на клипа, изработен от Националната туристическа агенция на Румъния, е да повиши интереса на гражданите от ЕС към нейните забележителности, предава БГНЕС.

В моите жили тече трансилванска кръв. Генеалогията свидетелства, че аз произхождам от Влад ІІІ, или Дракула, заявява Чарлз.

Уелският принц е 16-то коляно потомък на прочулия се със своята кръвожадност княз.

На изложбата е представено родословното дърво на Уиндзорската династия. Двете монархически фамилии са се обединили в края на ХІХ век при британския крал Джордж V /1910-1936/ и кралица Мери, чието родословно дърво произхожда от брата на Дракула – Влад ІV.

Принц Чарлз обича Румъния и често я посещава, коментира БиБиСи. През 2006 той си купи къща в Трансилвания. Уелският принц участва и активно в работата на сдружението "Михай Еминеску", което възстановява румънски селища, намиращи се в дълбоката провинция. Британският престолонаследник е радетел на опазването на трансилванските гори, които изобилстват и днес от много диви животни.