Избират логото на Бургас от 153 проекта

Мисия Бургас

06-11-2012, 15:22

Снимка:

BurgasUtre

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Жури ще селектира 10-те най-добри предложения

153 проекта ще се състезават в конкурса на общината за лого на Бургас за Европейска столица на културата, съобщиха от местната администрация. 

76 участници са подали творбите си до края на октомври, когато приключи първия етап на конкурса.  Жури ще селектира 10-те най-добри предложения. Критериите, на които ще заложат оценяващите са визия, оригиналност, даваща добри възможности за графична интерпретация; разпознаваемост на спецификата на Бургас и региона и концепцията за Европейска столица на културата.

Комисията ще е в състав художникът Венелин Шурелов, графичният дизайнер Светослав Николов, италианският архитект и реставратор Изабела Бузони, журналистката Десислава Георгиева, художникът Николай Дубаров и старши експертът в дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността“ към община Бургас и координатор на кандидатурата Кристина Вълчева. В крайната оценка мнение ще даде всяка от останалите 12 общини в областта.

След приключване на работата на комисията, бургазлии ще имат решаващия глас за избиране на логото-победител, като гласуват за него в интернет. 

Всички 153 проектолога ще бъдат представени на фейсбук страницата на „Бургас 2019“ https://www.facebook.com/Burgas2019, както и в изложба, която ще бъде открита в навечерието на празника на града - Никулден.