Отвъртете винтилите на радиаторите. Топлото тръгва

Мисия София

06-11-2012, 16:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Топлофикация София" пуска поетапно парното в столицата

"Топлофикация София" започва поетапното пускане на отоплението в столицата от утре – 7 ноември 2012 г., съобщиха от дружеството.

От там мотивират решението си с дългосрочната метеорологична прогноза, предоставена на компанията от БАН, която показва, че от утре се очаква трайно застудяване.

Така, според Наредбата за топлоснабдяване и Общите условия на "Топлофикация София", са изпълнени двете условия за началото на отоплителния сезон – наличието на средноденонощната температура под плюс 12 градуса в три последователни дни и дългосрочна прогноза за трайно застудяване.

В рамките на следващите няколко дни всички абонати на Топлофикация ще бъдат с включено отопление, като пускането на парното ще започне с приоритет от детските заведения, училищата и болниците, след това в жилищните сгради във всички райони, а последни ще бъдат включени административните и стопански сгради.

До този момент по желание на клиенти е пуснато отоплението на 221 абонатни станции - 75 детски ясли и градини, 9 училища, 30 болнични и здравни заведения, 18 посолства, 59 административни сгради и стопански потребители и 37 жилищни сгради, уточняват от "Топлофикация".

От дружеството припомнят, че е необходимо клиентите още сега да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението.

Важно е още потребителите на топлинната енергия да проверят електронните си уреди за дялово разпределение и ако дисплеят им е угаснал, незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

От компанията информират, че поради превключвания по топлопреносната мрежа заради началото на отоплителния сезон, е възможно да има временни колебания на топлоподаването в някои райони: в ж.к. Младост 4 и Бизнес парк София, ж.к. Красна поляна, ж.к. Западен парк, ж.к. Гевгелийски, както и в малка част от центъра на столицата между бул. Сливница, бул. Генерал Д. Николаев, бул. Евлоги и Христо Георгиеви, бул. Патриарх Евтимий, бул. Княз Ал. Дондуков и ул. Г. Раковски.