Защо България има нужда от СДС?

Политика

06-11-2012, 17:00

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Сини" равносметки за свои и чужди грешки

Националният съвет на СДС излезе със специално обръщение към членовете, симпатизантите на СДС и всички български граждани.

В него "сините" посочват необходимостта на България от силна десница и правят обобщение на грешките в управлението на последните правителства.
"През всички години от разпада на комунистическия лагер до наши дни СДС винаги е бил политическият изразител на ценностите и светогледа на онази антикомунистическа част от българското общество, за която свободата – политическа, икономическа, на изразяване, на предвижване е от първостепенна важност. Онази част от българското общество, за която ценност представляват неприкосновеността на собствеността, възможността за лична реализация – тук и по света, справедливата правова система, малката помагаща, а не пречеща държава, осигуряваща равнопоставеност и спокойствие на своите граждани. Онази част, която вярва в капитализма, а не в социализма. Изобщо, тези българи, за които просто казано нормалният, цивилизован начин на живот е ценност. Това са хората заради и благодарение на които, съюзът съществува през тези години.
Благодарение на тяхната енергия СДС, макар винаги изправен срещу откритата политическа съпротива на БКП/БСП и нейните минали и настоящи деривати, както и срещу подмолната съпротива на бившата номенклатура и ДС, успя да наложи новия облик на България.
В историята на СДС има и грешки и провали, голяма част, от които са свързани в немалка степен с личните особености, характер и его на нашите водачи.
Най-големият ни провал за тези 22 години е фактът, че дори когато бяхме натоварени с пълната власт от мнозинството българи, не успяхме да възстановим историческата справедливост, която нашите привърженици очакваха.

Не въведохме лустрация, не отворихме досиетата на престъпния тоталитарен режим и не само допуснахме, а и помогнахме по време на приватизацията на представители на бившия комунистически режим и репресивния му апарат да запазят ключови позиции в обществения и стопански живот на България", пишат сините.

От Раковска 134  пишат още, че в продължение на повече от десетилетие, благодарение на въведения от СДС валутен борд, страната продължава да поддържа стабилни фискална политика и банкова систем.
"Най-видимото и важно предизвикателство пред България сега, според нас е ниският стандарт на живот на голяма част от нашите съграждани или казано простичко - беднотията, която се шири повсеместно", допълват от СДС.

От партията завършват, че не вярват в обединението на партийни абревиатури, а в обединението на хората с граждански позиции, цели и идеи, защото "България има нужда от стабилна, традиционна дясна политическа сила, която на основата на своя натрупан в годините опит да даде нов старт на добрите дни за българската демокрация".