Нищят "секс скандал" в хасковско училище

Животът

06-11-2012, 17:03

Снимка:

Haskovo.info

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Четири момичета твърдят, че учителят по физика ги опипвал, галел и се опитвал да ги гушка

Регионалният инспекторат по образованието и полицията са започнали проверка по сигнал за секстормоз в хасковската Професионална гимназия по механо и електротехника. Оплакването срещу учителя по физика Тодор Камов е подадено от четири момичета. Те са на възраст от 14 до 16 години от различни класове. Ученичките твърдят, че преподавателят ги опитвал, галел ги и се опитвал да ги гушка. Най-често това се случвало в хранилището на кабинета по физика. При опита им да откажат ласките, успехът им по физика рязко се влошил, пише Haskovo.info.

До момента четирите момичета не са подали официална жалба срещу учителя си по физика. Преди да направят признанията си, те дори не споделили с родителите си. Днес децата са извикани да дават обяснения в Детска педагогическа стая. По случая тече проверка, уведомен е и Регионалният инспекторат по образование, заяви пред помощник-директорът Славея Христова.

Ръководството на училището ще поиска обяснения и от преподавателя по физика. Няма как да вземем отношение, докато не се изясни случая. Ако вината на колегата ни се докаже, ще предприемим съответните санкции, категорична бе Славея Христова. Тя обясни, че нито едно от момичетата досега не се е оплаквало да има проблеми с този учител и всички в училището били шокирани.

Едно от децата от началото на учебната година дори не е посещавало часовете по физика и е натрупало много неизвинени отсъствия. Останалите три имали добър успех и били отговорни.

Като добър и съвестен преподавател определи колегата си другият помощник-директор на училището Христо Иванов, който също бил много изненадан от случилото се.

Тодор Камов отрича всички отправени обвинения към него. Днес той бе на работа, но отказа да коментира случая с мотива, че не се чувства добре.

Самите ученици са раздвоени в мнението си за учителя по физика. Някои коментираха, че техни съученички се оплаквали, че ги опипвал. Други споделиха, че момичетата сами "му се натискали", за да изкарат по-високи оценки по физика. Трети го определиха като много добър преподавател.