Наш фотограф прави чудеса с Бургас и страната ни

Бургас Лайф

06-11-2012, 17:31

Снимка:

Евгени Динев

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Евгени Динев е вдъхновен от природата, обикаля труднодостъпни места из България

Младият и проспериращ бургаски фотограф Евгени Динев се диви на природата и показва страната ни по най-красивия начин, по който дори силновъоръжено око понякога пропуска да я види. 

Фотосите зад гърба му са хиляди, а интерес към него проявяват медии от различни континенти, той обаче продължава да търси вдъхновение в страната си, а не извън нея, благодарение на което е успял да хване в обектива изумителните картини, които ни заобикалят, при това без да използва фотошоп. 

"Всеки вижда това, което му е угодно. Аз предпочитам да търся хубавите неща, а не боклуците, които ни заобикалят навсякъде", обяснява Динев. За него пейзажната фотография е идеализиране.

"Пречупена през обектива на фотографа гледката може да изглежда от неустоима до скучна. Това, което можеш да почувстваш на живо, застанал на планински връх, е невъзможно да бъде пресъздадено с думи, на снимка или кино. Липсва усещането за простор, полъха, миризмите…", смята още талантливият бургазлия.

За да улови специалния момент Евгени Динев пътувал с часове с автомобил,  после продължавал дългите преходи пеш. Случвало му се е да измине над 40 км в труден планински терен.

"Краката ми започват да треперят, силите ме напускат, но докато не стигна крайната точка не се предавам. Имал съм и някои изключително сложни ситуации - снежни виелици, порой с гръмотевици, но винаги съм се измъквал невредим", разказа още той.

Въпреки сложните мисии, ефектът е това, което всеки може да види - картината от своето родно място, по начин, който може да накара и най-големия скептик да вярва, че България е най-доброто място за живеене.