Програма на Студио 5 от 9 до 15 ноември

Афиш

07-11-2012, 10:15

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Купонът винаги е истински, а не с „привкус на кепабчета в мерцедес”.

Студио 5 е едно различно и много специално място. Той е преди всичко духовно средище. Тук интериорът се измерва с една единствена мярка – уют, който предразполага към творчество, духовност и купон с положителна енергия. Затова централно място и значение в клуба има сцената. На нея се срещат както изключително качествени музиканти от различни поколения и стилове, така и театрални постановки, книги, филми, танци…

За всичко това спомага и централното разположение на Студио 5 – в основната сграда на НДК, вх. А3.

Вижте програмата от 9 до 15 ноември

9 ноември, 19 часа

Ciela представя: „Пегас се смее на глас” от Пенчо Ковачев

Това е най-смешната книга от времето на прехода, а и преди това. И как няма да е, след като нейни автори са едни от най-колоритните българи. В книгата са събрани весели истории и щури случки с артистите Георги Калоянчев, Татяна Лолова, Стефан Данаилов, Павел Попандов, Георги Мамалев, Руси Чанев и др.

С писателите Любомир Левчев, Дончо Цончев, Павел Вежинов, Божидар Божилов, Ангел Тодоров, Антон Дончев, Иван Гранитски, Васил Сотиров, Янко Станоев, Георги Джагаров и др.

С журналистите Веселин Йосифов, Иван Славков, Павел Писарев, Тошо Тошев, Евгений Станчев, Хачо Бояджиев и др.

Като четете тази книга, вие се подлагате на най-качествената смехотерапия и след последната й страница ще се почувствате много по-здрав.

Ако, разбира се, не ви се е пукнала жлъчката от смях...

9 ноември, 22 часа

Почит към Ела и Луис

Двама, единствени, уникални. Ела Фитцджералд и Луис Армстронг – тези, на които не можем да не отдадем почит. На 09 ноември от 22.30 часа в Студио 5 ще станем част от феноменален концерт, посветен на творчеството им и ще прекараме магическа вечер, потопени в джаза.

В главните роли ще бъдат:

Милица Гладнишка – вокал

Венци Благоев – тромпет

Цветомир Цанков – вокал

А за първи път на клубна сцена ще посрещнем и една институция от различен вид – Военния Биг Бенд Стара Загора с диригент капитан Цветомир Василев.

09 ноември, 22.30 – ‘cheek to cheek’ с Ела и Луис – Студио 5 ви кани на танц.

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg, в Art Point of Sofia и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация! На телефон 02/963 12 54.

10 ноември, 11 часа

Джаз за деца с Венци Благоев

Джазът за деца се завръща в меката на джаза! Студио 5 отново посреща най-младите и вдъхновени изпълнители, а именно – малчуганите! На 10 ноември в 11 часа съвсем не на шега ще завихрим поредното детско джаз забавление в компанията на:
Димитър Благоев – китара
Димитър Карамфилов – контрабас
Никола Горялов – барабани
Невена Григорова – перкусии
Венци Благоев – тромпет

Билети – 3 лв. за деца, 5 лв. за родители на касата на билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, в Art Point of Sofia, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

10 ноември, 19 часа

Големите - истинска веселба!

Комедийна вечер с "ГОЛЕМИТЕ" за пореден път ви предлага НОВАТА си и свежа програма на 3-ти сезон. В допълнение към това ще отпразнуваме и втория си рожден ден. Ще ви очакваме с повече настроение от миналия сезон и гарантирано количество смях. Препоръчително е да идват само хора с висока издържливост към смях. Възможни са схващания от прекомерно усмихване или коремни спазми причинени от многократно свиване на коремните мускули. :)
Очакват ви 10 начина как да НЕ късате с половинката.

- С жена на почивка
- Срам в Аптеката
- Емисия НовинитеНИ
- Раздяла по приятелски
- Децата в 21-ви ВЕК
- Предложение
И най-новият сериал: Стъклен офис
Вход: единичен 10лв., за двама 15лв.
Неподходящо за лица под 18 години!

10 ноември, 19 часа

24 ноември, 19 часа
Резервациите са задължителни, ако желаете да имате седящи места! Побързайте за да си запазите най-хубавите! Тел.: 02/ 9631254 / 0897 205 175

Билети: 10 лв. на касата на НДК, на касата в Студио 5, в Art Point of Sofia и онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg

10 ноември, 22:30 часа

Angel Zaberski Big Band Brazz Association  

Имаме огромното удоволствие да ви поканим на новия концерт на Ангел Заберски Биг Бенд Бразз Асоциация в пълното им великолепие на 10 ноември от 22.30 часа.

След успешното представяне на албума си High Voltage и лайвът им на Празниците на изкуствата „Аполония”, Бразз Асоциация отново се завръщат на нашата сцена по този наистина тържествен повод. Те са истински феномен в джаза и са сред малкото способни да предефинират представите на публиката за качествена музика.

Бразз Асоциация са:

Тромпети:

1. Илия Ненов - “lead”
2. Милен Петров - “lead”
3. Михаил Йосифов- джаз тромпет

4. Мартин Ташев

5. Тодор Бакърджиев

Тромбони:

1. Велислав Стоянов

2. Димитър Стоев

3. Божидар Василев

4. Кирил Зафиров

Саксофони:

1. Димитър Льолев- алт

2. Владимир Карпаров- алт

3. Атанас Хаджиев- тенор

4. Венко Георгиев- тенор

5. Тодор Цачев- баритон

Ритъм:

Димитър Шанов- бас

Стоян Янкулов- барабани

Ангел Заберски – пиано, аранжименти, композиции

Билети: 15 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg, в Art Point of Sofia и в Студио 5 преди началото на концерта.

11 ноември, 17 часа

Майка ми Гъската или как музиката разказва приказки за деца от всички възрасти

За Вас – деца от всички възрасти – създадохме спектакъл по музика на Морис Равел върху повече или по-малко известни приказки от френски автори.

Майка ми Гъската <http://www.ma-mere-loye.eu/>

Няма нищо по-хубаво на този свят от приказките, пък били те разказани със слово, с музика или с рисунка.

Елате и ще видите чудните илюстрации.

Елате и ще чуете прекрасна музика.

Елате и се насладете на играта.

Елате в света на приказките.

Ние ще сме там:

В Неделя в 5:00 следобед

В Студио 5, НДК

На 4 и 11 Ноември

Чакаме Ви!

Рада Носикова

Венцислав Благоев

Юрий Ризов

Баю Стаев

Илия Илиев

и Ивайло Христов

http://www.ma-mere-loye.eu

Билети: 5 лв. за деца и 8 лв. за възрастни – онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg, в Art Point of Sofia и в Студио 5 преди началото на събитието.

11 ноември, 19 часа

Нона Йотова и Стефан Попов в мюзикъла „Когато няма апетит за череши”

На 11 ноември от 19 часа не кой да е, а Нона Йотова ще влезе в Студио 5 – и то със Стефан Попов и мюзикъла им „Когато няма апетит за череши”.

Агнешка Ошецка – голяма полска поетеса, дала на полската песен необикновени текстове, заредени с поезия, енергия и човешка топлота. Българската публика я познава най-вече от постановката на Николай Георгиев на нейния световноизвестен мюзикъл “Апетит за череши” – с музика на Булат Окуджава. Това бе театралният хит на седемдесетте и осемдесетте години, игран на сцената на Театър “София”, през целия този период, от Йоана Попова и Ицках Финци.

"Когато няма апетит за череши” е друг световноизвестен мюзикъл на Ангешка Ошецка. Поставя го отново режисьорът Николай Георгиев с Нона Йотова и Стефан Попов. Една неугасваща любов, разкъсана от войната и времето – тя - в Лондон, той – в Полша. Внезапно тя посещава родината си. Възможно ли е почти угасналия огън да се разгори отново? Оказва се, че да – тежко, с много незараснали и много нови рани, с нова вярва и нова любов. И с мъдростта на човешкото познание: “Крайно необходимо е да обичаш мъжа, с когото живееш, а не мъжа, за когото мечтаеш. Защото мъжът, за когото мечтаеш не е и не може да бъде мъжът, с когото живееш. Но мъжът с когото живееш може и трябва да бъде човекът, когото обичаш.”

Ритъм, музика, светлина. Самота и в нея щурчета, щурчета с цигулки...

Сценарий и постановка – Николай Георгиев. Превод на текста на песните – Антоанета Попова. Композитор – Румен Бальозов. Хореограф – Петя Йосифова. Случват: Нона Йотова и Стефан Попов.

Билети: 10 лв. в билетен център НДК и в Студио 5 преди началото на събитието.

11 ноември, 21 часа

"Бродуей парти с приятели"

Студия Арте Либеро с ръководител Галя Павлова ви канят на Бродуей парти с приятели – на 11 ноември от 21 часа в Студио 5!

Студията представя младите изпълнители: Йолина Кацарова, Йордан Рибаров /китара и вокал/, Любомира Славкова, Мария Пашкунова, Пламена Славова, Стелиана Баракова /вокал и пиано/, Татяна Данова и Юлия Николова 

Със специалното участие на Цветелина Начева /пиано/

Академичен хор "Света Параскева

Арте Либеро кани своите приятели от Академичен хор "Света Параскева" към НХА с диригент Галина Луканова на Бродуей парти в центъра на София. Наши гости ще бъдат и младите изпълнители от вокалната формация към хор "Света Параскева", които ще допълнят музикалната палитра със своите акапелни изпълнения! Звук, танци, пеене, китари и много настроение - това Ви очаква на сцената на Студио 5! 

Билети: 7 лв. на касата на билетен център НДК, онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg, в Art Point of Sofia и в Студио 5 преди началото на концерта.

12 ноември, 19 часа

Георги Мамалев в моноспектакъл „Какво става?”

Сто дни след като отпразнува 60-годишнината си Георги Мамалев поднася юбилеен подарък на безбройните си почитателки и почитатели - моноспектакълът "Какво става?"

Двамата със сценариста Весел Цанков с тъга споделят, че от предварително подготвения за моноспектакъла материал са отпаднали 3 образа и близо половината текст от останалите монолози, но без тази решителна корекция, направена заедно с режисьора Владлен Александров, "Какво става?" щеше да трае 3 часа.

В самото начало на моноспектакъла Георги Мамалев повежда борба с мобилните телефони, тези досадни наши господари, които звънят в най-неподходящия момент, при това с най-неочаквани сигнали, като например "Ваше величество, търсят ви". Ваше величество - добре, обаче в това време той краде крушка от тоалетната в службата! Сигурно е, че по време на моноспектакъла всички зрители ще изключат телефоните си, след като чуят разказаната от Мамалев поучителна история за щрауса Самба, който глътнал мобилен телефон.

Следват монологът за човека, който следи всички новини по всички медии и търси отговора на въпроса "Какво става?". Появява се иманярът, който единствен милее за културно-историческото наследство и лично е открил плочата на хан  Крум Страшни. На сцената излиза и лекарят, смачкан от безкрайните здравни реформи и мечтаещ да лекува европейския пациент - точен, изряден, спретнат, хубав, здрав пациент, да ти е кеф да го умориш. С мъка се появява и огромният преяждащ герой на нашето време, който и в бизнеса, и в политиката, и в опозиция, и на власт изяжда каквото според него става за ядене, тоест всичко. Дотичва футболният запалянко на "Ужас" - Мамарчево, който разказва за възхода и падението на любимия си отбор, записал в историята си паметната среща със сборен отбор звезди в състав Роналдо, Роналдиньо, Стоичков, Марадона, сестрата на Марадона и Дейвид Бекъм с жена си ("Ужас" печели със служебен резултат 3:0 поради неявяване на противниковия отбор). Следва монолога на пациента, който е лекуван от седем доктори и въпреки това оздравява - известни са такива случаи, когато пациентът има огромно желание да оздравее, медицината е безсилна.

Новият моноспектакъл "Какво става?" излиза на сцената на клуб "Студио 5" в най-подходящия момент, защото всеки момент е подходящ за час и половина смях със запазената марка на Георги Мамалев .

"Какво става?"

Сценарий: Весел Цанков и Георги Мамалев, режисура: Владлен Александров, музикална картина: Александър Младенов, мултимедия и фотография: Божидар Марков, художник: Елена Иванова

12 ноември, 22 часа

HRISTO YOTSOV QUINTET:

The music of Cannonball & Nat Adderley

След  двете програми, посветени на Клифорд Браун и Лий Морган, които Христо Йоцов Квинтет представи в Студио 5, идва ред на нова програма, посветена на истинската музика.

На 12 ноември от 22 часа ще се срещнем с иконата на хард-бопа – Джулиан „Кенънбол” Едърли. Завладяващ  ритъм и фонтан от енергия от златната ера на джаза. Поднесена от:

МИХАИЛ ЙОСИФОВ – тромпет

ДИМИТЪР ЛЬОЛЕВ – саксофон

МИЛЕН КУКОШАРОВ – пиано  

БОРИС ТАСЛЕВ – бас 

ХРИСТО ЙОЦОВ – барабани

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg, в Art Point of Sofia и в Студио 5 преди началото на събитието.

13 ноември, 19 часа

Концерт на дуо Балаж Бади (ударни) и Даниел П. Сабо (цимбал) (Унгария)

С подкрепата на Музикална фондация Артисюс (Artisjus Zenei Alapítvány)

С подкрепата на Институт Балаши – Унгарски културен институт в София

На 13 ноември от 19 часа в Студио 5 ще чуем уникални музиканти от Унгария и тяхното виждане за джаз музиката – Балаж Бади (ударни) и Даниел П. Сабо (цимбал). Двамата пристигат специално за концерта в Студио 5, част от есенното им турне, което включва Румъния, Молдова и, разбира се, Унгария.

Дуото Балаж Бади и Даниел П. Сабо (ударни-цимбал) предлага оригинална и неповторима програма от областта на етноджаза и световната музика. И двамата са признати и определящи фигури в света на джаза и фолклора в Унгария и чужбина. Свиренето им се основава на най-добрите традиции в камерната музика. Голяма част от репертоара им се базира на фолклора от Карпатския басейн и Балканите, примесен с елементи на джаза и импровизацията. Дуото е сформирано през 2007 г. след продължително сътрудничество (Квартет Балаж Бади) и успешна самостоятелна кариера на всеки един от тях, а първият им албум „Дуола” излиза през 2009 г. в сътрудничество със саксофониста Михай Борбей.

Музиката и репертоарът на дуото се формират върху концепцията за използването на привидно скритите качества на двата инструмента.

Джаз барабанистът, композитор и учител Балаж Бади определено е един от съвременните артисти, които притежават модерен подход към световната джаз сцена. В родината си през 2007-2010 той е директор на секцията по джаз към Музикалното училище „Д-р Дюла Лаушман” (Секешфехервар), а понастоящем е преподавател в Художествената гимназия „Звук-Цвят-Пространство” и е член на борда на Съюза на унгарските джаз-изпълнители.

Даниел П.Сабо, от своя страна, завършва специалност „етнография” в Будапещенския университет „Лоранд Йотвьош”, от 2007 г. студент в Музикалната академия „Ференц Лист” (Будапеща), специалност „цимбал”. Основната му цел, както сам казва, е да открие къде е мястото на цимбала в днешната музикална култура, да опознае възможностите на инструмента в различните музикални стилове.

13 ноември, 19 часа, Студио 5 – културна среща България-Унгария и музикалното

Билети: 10 лв. – онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg, в Art Point of Sofia и в Студио 5 преди началото на събитието.

13 ноември, 22:30 часа

Киномания представя: БОБ „МАРЛИ” АФТЪРПАРТИ И АКУСТИЧЕН ТРИБЮТ

След излъчването на  документалния филм "Марли" в зала Люмиер 13 ноември от 22.30 ч. в на в Студио 5 момчетата от Roots Rocket - Zafayah (китара,вокали), Sen I (вокали), VoLion (вокали), Деян Илиев (перкусии), Любен Кръстев-Любака (китара) ще забият някои от любимите си парчета на Краля на реге музиката, след което партито продължава със специална музикална селекция под надслов "Семейство Марли".

Бъдете част от това семейство и си подарете една пълноценна реге вечер визия, музика на живо и танци..

14 ноември, 18:30 часа

ВОЙНИК
или
Упование за обезсърчените
Калин Терзийски
Войник е роман за израстването на мъжа. Двама приятели пътуват заедно из зимна България и си спомнят военната служба, която са изкарали заедно точно на ръба на новото време – 1988–1990-а. Двамата са на средна възраст – възрастта на обезсърчаването и колебанията. Пред тях има неясно бъдеще. Представители са на това поколение, което загуби всички стабилни ценности и устойчиви ориентири в живота си. И отчаянието винаги дебне зад гърба им – съвсем близо. Преживявайки премеждия, разговаряйки и спомняйки си – те стигат до основанията на своя живот. До идеята за смелостта и мъжеството – въпреки всичко. Смелостта, която не чака награда от живота – която е готова да се надсмее и над самия живот – за да го накара накрая сам той да тържествува. Над страха, отчаянието и безсмислието. Двамата приятели са истински Герои на нашето време – израстващи от собствената си пепел. В която – естествено – пробляскват и въглените на миналото. Търсенето им – на смелостта и на надмогването над отчаянието – минава през екзистенциализма, християнството и личния спомен – за да стигне до прости, изкристализирали житейски истини. Не случайно романът носи подзаглавие: Упование за обезсърчените. Той е едно препускане през времето и през съдбите  - с търсене на нови устои за разклатения от бурите на съвремието Живот.
Но освен това – романът е и документ на последните 30 години – изпълнен с горчив хумор, лютива ирония и сладка тъга. Както и музиката на Дорс и Джими Хендрикс.

14 ноември, 22 часа

Studio 5 Salsa Party!

Серията  салса партита всяка сряда в Студио 5 продължават!

На 14 ноември от 22 часа клубът отново ще бъде зареден със страхотна атмосфера и много танци!

14 ноември, 22 часа, вход: 5 лв.

15 ноември, 19 часа

„АЛКОХОЛ”

АВТОРСКИ СПЕКТАКЪЛ

 НА ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА – ЦВЪ

ПО ЕДНОИМЕННИЯ РОМАН НА КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ

На 15 ноември от 19 часа в Студио 5 ще гледаме отново авторския спектакъл „Алкохол”. Една постановка на иновативната Цветелина Стоянова – Цвъ с участието на не кой да е, а самите - Калин Терзийски, Светослав Терзийски и ЦВЪ. Преплитайки драматургия и мултимедия, спектакълът „Алкохол” ще ни поведе на едно пътешествие, не по-малко въздействащо от самата книга.

15 ноември, 22 часа

„Аз съм алкохолик и искам да запазя достойнството си.

Искам да мога да го казвам без срам, без съжаление и без озлобление към себе си. И мисля, че засега успявам.

 Това е мой избор. Може би е грешен, но кой идиот би посмял да каже,че житейският му избор е със сигурност правилен? ”

Калин Терзийски, „Алкохол"

ЦВЪ

Режисура : ЦВЪ

Сценична адаптация : ЦВЪ

Мултимедия : ЦВЪ, Георги Василев, Ивелина Минева,
Дамян Николов, Огнян Костовски

Музика : MYTRIP, ЦВЪ

Сценография и костюми : Ивелина Минева, ЦВЪ

С : Калин Терзийски, Светослав Терзийски, ЦВЪ

Билети: 10 лв. онлайн чрез www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, в Art Point of Sofia и в Студио 5 преди началото на събитието.

15 ноември, 22 часа

My Latin Soul....

iCKPEH и Латинопартизани
На 15.11 от 22 часа iСкрен и Латинопартизани ще разгорещят страстите в Студио 5 за първи път! Истинска фиеста ни очаква, уверяват ни те, а ние можем единствено да ги очакваме с нетърпение!

iСкрен и Латинопартизани са в отряд:

Искрен Пецов – китара и вокал

Цветан Георгиев – ударни

Минко Ламбов – кийборд  

Георги Станков – бас китара

Ще чуем хитове от най-страхотната латино музика – Рики Мартин, Карлос Сантана, Хулио Иглесиас и много други. Забавлението ни е гарантирано – музиката е от нас, а настроението от вас!

Искрен Пецов е на сцената от далечната 1988 г. До днес той е издал пет албума, направил е 20 видеоклипа и 60 авторски песни, много сборни плочи, касети и дискове. Албумите на Искрен са „Анна“ (1994), „Кайман“ (1999), „Нощни мечти“ (2002), „1996-2006 The best“ (2006) и „iCKPEH“ (2012).

Билети – 10 лв. на касата на билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, в Art Point of Sofia, както и в Студио 5 преди началото на събитието.