Обама поздрави Ромни за предизборната кампания

Новините

07-11-2012, 06:00

Снимка:

Ройтерс

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Той благодари и на доброволците от предизборния си щаб в Чикаго

Барак Обама поздрави съперника си в президентските избори на САЩ Мит Ромни за "страстната кампания", пише "24 часа" по данни на световните агенции.

Настоящият стопанин на Белия дом посети изборно бюро в Чикаго, където бе посрещнат с аплодисменти от своите поддръжници. "Знам, че неговите привърженици са също толкова ангажирани и ентусиазирани и днес също работят здраво", каза Обама.

Президентът благодари на доброволците от своя щаб за  положените усилия да бъде избран отново. Той проведе и няколко телефонни разговора, част от които с изборни активисти.

С думите „да се хващаме на работа, нека осигурим още няколко гласа повече“ той призова сътрудниците си за последен напън. Сам Обама звънна по джиесема на няколко избиратели.

"Добър ден, аз съм Барак Обама", каза той в апарата. Малка пауза и отново: "Е, Обама, президентът". Когато затвори, се засмя: "Жената не знаеше кой съм".

Кореспондентката на Би Би Си Хелена Мериман предаде, че в Чикаго, смятан за бастион на Обама, има силни настроения срещу него. Местна жителка, гласувала преди 4 години за президента, споделила, че сега тя и всички нейни познати щели да дадат гласа си за Ромни.

От своя страна републиканският кандидат също използва всяка минути да си осигури повече гласове. Мит Ромни, придружен от вицето си Пол Райън, кацна малко след 19 ч българско време в Кливланд, Охайо, в последен напън да спечелят смятания за стратегически най-важен щат.