Добро утро, Пловдив!

Животът

07-11-2012, 07:02

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Предстои дъждовен ноемврийски ден, внимавайте по пътя!

Добро утро. Добра новина за продавачите на чадъри - предстои един облачен и дъждовен ноемврийски ден в Пловдив. Температурите ще се движат между 10 и 12 градуса по Целзий. Валежите означават мокри пътища и затруднена видимост, затова внимавайте с шофирането и пресичането.

Лошото време обаче не значи, че ще денят ще е скучен. В Пловдив днес ще пристигне министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Той ще инспектира строежа на Колодрума. На проверката ще присъстват също заместник-кметовете Димитър Кацарски и Георги Титюков.

От 10:30 часа пък директорът на общинското предприятие "Градини и паркове" Стоян Алексиев ще демонстрира оборудването, което му е било доставено преди броени дни. Показното ще е до блок 270 в район "Тракия", близо до Ягодовско шосе.

Аула Магна на Факултета по дентална медицина на Медицинския университет пък ще бъде огласена от весели викове. Там от 11:00 часа ще се проведе тържествена промоция на дипломиращи се магистри и бакалаври. Шапки във въздуха ще хвърлят 214 специалисти по здравен мениджмънт и управление на здравните грижи.

Областният информационен център пък ще представи от 10:30 в Карлово подробностите, които трябва да знаят, ако искат да кандидатстват за саниране на блока си. В заседателната зала "Васил Караиванов" на общината експертите ще дадат на гражданите информация още за схемите „Развитие на професионалното образование и обучение в сътрудничество с работодатели“ и „Енергийна ефективност и зелена икономика“.

Интересно ще бъде и на културния фронт днес - от 18.00 ч. в Културен център „Тракарт” ще се състои премиера на албума „Докосване до сътворението” на Мая Вапцарова и Евгени Коевски. Авторите лично ще представят събраните от тях снимки и информация за прочути и много неизвестни досега древни светилища в Родопите.