Най-доброто предстои, обеща Обама

Свят

07-11-2012, 09:13

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Губещият Ромни

Барак Обама. Той е!

Америка ликува

"Сега е време за действия, а не за политика"

Пътят беше дълъг, но ние знаем, че най-доброто за САЩ предстои, заяви президентът Барак Обама в първото си обръщение след преизбирането си за втори мандат.

Той благодари на всички, които гласуваха на изборите, заявявайки, че техният глас е бил чут. Обама благодари и на опонента си от Републиканската партия Мит Ромни и на неговия кандидат за вицепрезидент Пол Райън.

"Благодаря и на вицепрезидента Джо Байдън, той е най-добрият вицепрезидент, за когото някога съм можел да мечтая", каза той.

Обама не пропусна възможността да се обясни в любов на съпругата си Мишел.

"В дните на предизборната кампания цяла Америка се влюби в теб", каза развълнувано президентът. Той благодари и на дъщерите си Саша и Малия и заяви, че се гордее с тях.

Барак Обама обяви, че се връща в Белия дом по-решителен и по-вдъхновен от всякога.

"В идните месеци ще работя с лидерите на всички партии, за да отговорим заедно на предизвикателствата, пред които сме изправени", заяви той и допълни, че е необходимо да се постигне компромис за решаването на големите проблеми пред страната.

"Сега е време за действия, а не за политика", посочи президентът.

"Това, което прави Америка велика е разбирането, че имаме обща съдба, че всички имат задължения един към друг", отбеляза новият стар държавен глава на САЩ и благодари на обикновените хора, които са го направили по-добър президент чрез своите лични истории.

"Днес, въпреки трудностите, които изживяваме, никога не съм бил изпълнен с по-голям оптимизъм за бъдещето на Америка и ви моля да запазите този оптимизъм. Вярвам, че всеки един, независимо кой е, откъде идва, какъв е цветът на кожата му, дали е азиатец или испаноговорящ, дали е с хомосексуална ориентация, може да успее в тази страна. Живеем в най-великата страна на Земята", завърши обръщението си Барак Обама.