Mаркиньос: За мен е чест да съм в националния!

Спорт

07-11-2012, 11:11

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"ЦСКА е моят отбор", кълне се бразилецът

Бившият халф на ЦСКА Маркиньос е горд, че отново ще може да играе за България. Бразилецът получи повиквателна от селекционера Любослав Пенев за контролата с Украйна на 14 ноември и няма търпение да излезе за 4-и път с националната фланелка, съобщава Sportline.bg.

"Преди няколко дни ми се обади Любо Пенев и ме попита дали ще се съглася да играя при него. Веднага му казах, че за мен ще е чест да бъда отново в националния отбор на България", каза Маркиньос.
 
"Пенев е отличен треньор. Останах впечатлен още от времето, когато бяхме заедно в ЦСКА. Изисква много от футболистите и когато го слушаш, играта ти се подобрява. Радвам се, че се е сетил отново за мен", продължи бразилецът, който през последния сезон се подвизаваше в китайския Чангчун.
 
"В Китай е по-различно от всички места, на които съм бил. Харесва ми. Животът, хората, храната - всичко е доста странно. Най-големият ми проблем е студът. За съжаление пропуснахме да се класираме за азиатската Шампионска лига. Доволен съм от престоя си тук. Играя редовно, уважението към футболистите е голямо. Но вече мисля за България", разкри Маркиньос.
 
"Никога не съм спирал да следя какво става в ЦСКА. Това е моят отбор! Говоря често с Тодор Янчев. Най-важното е, че отборът вече върви нагоре. Много ме болеше, когато четях и слушах за нещата, които се случват. Важното е, че сме победили Левски и успехът е дал тласък на тима. Знам, че има нов директор, че ситуацията се е стабилизирала. Не мога да разбера защо толкова хора мразят Стойчо Младенов и са против него. Той и Любо Пенев са двамата най-добри треньори на България, техните отбори играят най-красив футбол. Стойчо ме взе в ЦСКА през 2007 година и при него не спирахме да побеждаваме. Даже си спомням, че не загубихме нито един мач през сезона. Но тогава също говореха против него. Странно ми е. Младенов е човек, който се олицетворява с ЦСКА. Пожелавам успех и на него, и на отбора", каза още Маркиньос.