Пътят до Резово на финалната права

Новините

07-11-2012, 12:34

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Отсечката до Ахтопол не е ремонтирана от 30 години

„С рехабилитацията на отсечката до Ахтопол ще бъде завършен изцяло пътят Царево – Резово, който не ремонтиран повече от 30 години, а е жизнено важен за региона. Община Царево е най-морската община в България - 90% от жителите й живеят на морето.

Този път прави достъпа до всяко населено място да бъде много бърз и много лесен. Всичко това се прави в една-единствена посока - туризъм”, заяви кметът на морската община инж.Георги Лапчев. 

Цялостната рехабилитация на пътя, която ще бъде изпълнена с технологията студено рециклиране, вече започна. Успоредно с това ще се разшири и пътното платно с повече от метър. По същият начин бе извършено реновирането и на пътя Ахтопол – Синеморец. Участъкът е в много тежко състояние от години, въпреки интересът на туристи към селищата на юг от Царево.

Пътят ще бъде напълно реконструиран благодарение на добрата координация между Община Царево, народни представители от региона и МРРБ.

Основната част от ремонта се очаква да приключи до края на месец декември, като участъка няма да се затваря. Ще се подменят всички еластични огради, вертикална и хоризонтална маркировка, ще се оправят съоръженията на реките, над които минава пътят. Контролът ще се осъществява от Областно пътно управление-Бургас.