Най-плодовитата сурогатна майка се пенсионира

Животът

07-11-2012, 13:09

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

След 13-тото си дете и 9 ощастливени семейства, жената се отдава на заслужена почивка

През април догодина Карол Халок ще роди за последно тринайсетото си дете, отказвайки се завинаги от професията "сурогатна майка".

За първи път в началото на този месец Карол усетила ритането на бебето, несъмнено радостно събитие за всяка желаеща да има дете жена. Това е усещане, което британката изпитва за последен път в живота си, макар да признава, че "обожава" цялото преживяване около едно раждане. На 46 години Карол е определена за най-плодовитата сурогатна майка в света – титла, която буди огромно възхищение.

 Тя е родила общо 12 деца и сега чака последното 13-то бебе. През цялото това време Карол не се е отказала от това нито веднъж, дори след спорния случай, когато родила собствен син, но го дала на друга двойка. Появили се съмнения, че момченцето не е плод на изкуствено осеменяване, а резултат на забременяване от нейния партньор Пол. Въпреки това, Карол дала бебето на друга двойка.

В "кариерата си" 46-годишната жена е родила веднъж близнаци и веднъж тризнаци, носейки радост на общо девет двойки, които не могат да имат собствени деца. Тя има и две свои момичета на 9 и 13 години, които винаги са подкрепяли своята майка.

През април Карол ще роди последното 13-то бебе. "Трябва да спра, заради възрастта си. Ако зависеше от мен, никога не бих прекъснала. Никога не съм съжалявала. Всички двойки, на които съм помогнала, са едни прекрасни хора, за които детето е ценен дар, който не могат да имат", сподели сурогатната майка.

Мнозина не могат да се трогнат от думите на Карол. За тях сурогатното майчинство остава силно противоречиво. Много хора смятат, че британката не е подтиквана от трогателни чувства, а от сумата от 10 000 паунда, които получава при всяка бременност.