СУ с дългове от 1,5 млн. към "Топлофикация"

Мисия София

07-11-2012, 14:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Алма Матер ще си плаща задълженията разсрочено

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е един от най-големите длъжници на столичната "Топлофикация", съобщи изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов.

По думите му най-старото учебно заведение в България е единственото, което не погасява задълженията си за последните 2 отоплителни сезона, като дължимата сума вече наброява близо 1,5 млн. лева.

"В момента преговаряме с ръководството на университета и най-вероятно ще постигнем споразумение за разсрочване на задълженията, така че да имат възможност да ги заплатят в рамките на следващия отоплителен сезон", посочи Цветанов и уточни, че разсроченото плащане ще важи както старите, така и за сметките от новия отоплителен сезон.

Освен Алма Матер, още около 700 000 клиенти дължат общо 260 млн. лв. на Топлофикация, информира Цветанов. 74% от тях имат задължения от 0 до 6 сметки, а 7.4% са със задължения за над 3 години, добави изпълнителният директор.

Цветанов отчете, че от днес са налице нормативните условия за пускане на парното – три дни средно денонощната температура да е под + 12 градуса, както и дългосрочна прогноза за застудяване.

"Всички ремонти по топлопреносната мрежа са приключили, няма никаква причина която и да е сграда на територията на София да не бъде снабдена. В рамките на три дни ще бъде захранена цяла София, това значи петък следобед", уточни той.